Giro - Ti dolgoztok, ők nyernek
Ti dolgoztok, ők nyernek
Fotó: Europress/AFP

Ti dolgoztok, ők nyernek

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/05/06 08:15

A 'ti' alatt jelen esetben a Lotto-Orica-Quick-Step hármast értjük.

Hisz mit láttunk a teljes első szakasz során?

Folyamatosan ez a három csapat dolgozott, majd a nyitószakaszt elvitte a Bora.

De nem csak a szakaszt, mind a négy trikót.

Köztük a rózsaszínt, ami élete első háromhetesén lett Lukas Pöstlbergeré.

"Ilyen kanyargós befutó esetén, még ekkora versenyeken is előfordul, hogy valaki haza tud érni. Nem gyakran,de előfordul." Ezt mondta nem sokkal a pénteki befutó után Giacomo Nizzolo.

Talán valami hasonlót a tavalyi Girón is látthaunk, amikor Kluge lepte meg a sprintereket. De egyrészt akkor már az utolsó héten jártunk, másrészt nem voltak a mezőnyben olyan erős vonatok, mint most.

"A befutó után találkoztam Greipellel meg Ewannel, és nem tűntek nagyon csalódottnak" - mondta Pöstlberger, aki a Giro történetének első osztrák rózsaszín trikósa. "Őszinte leszek, annyira nem is sajnálom őket. A mi sportágunk ilyen. Mindig benne van a váratlan. Most nekem volt jó napon, legközelebb nekik lesz. Nem haragudtak rám, sőt. Andre még külön gratulált is."

A Bora tehát Benedetti szerény, 200 km-es szökésének (is) köszönhetően, elvitte az összes trikót, és persze vezetnek a csapatversenyben. Nyugodtan írjuk le, ennél jobban nem lehet kezdeni egy nagy körversenyt. Nem mellesleg a Bora bizonyította, Saganon kívül is van élet. Mert az eddigi szerzett négy győzelmükből három a világbajnok nevéhez fűződött.

Pöstlberger, Bora, meglepetés | Hosszabbítás

Erre vajon ki számított? Hiába volt ott a mezőnyben Ewan, Greipel és Gaviria, csak a második helyért sprintelhettek. Hisz óriási meglepetésre - nem sokkal az utolsó kilométeres kapu után - az eredetileg felvezető embernek szánt Lukas Pöstlberger ellépett a mezőnytől, nem nézett hátra, az utolsó métereken pedig már ünnepelhetett.

"Együtt nyerünk, együtt veszítünk. De ezt Peter is így gondolja. Mi megyünk érte, ő segít nekünk. Hiába a világ legjobbja, ha kell, beáll a sorba. Egyébként pedig elképesztően laza, és mindig mondja nekünk, az országúti kerékpár nem élet vagy halál kérdése. Nem történik katasztrófa, ha nem nyersz meg egy fontos versenyt."

Hát Pöstlberger megnyerte a 100. Giro első szakaszát.

Nem kis meglepetésre.

Hozzászólások