Giro - Pöstlberger, Bora, meglepetés
Pöstlberger, Bora, meglepetés
Fotó: Europress/AFP

Pöstlberger, Bora, meglepetés

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/05/05 19:03

Erre vajon ki számított?

Hiába volt ott a mezőnyben Ewan, Greipel és Gaviria, csak a második helyért sprintelhettek. Hisz óriási meglepetésre - nem sokkal az utolsó kilométeres kapu után - az eredetileg felvezető embernek szánt Lukas Pöstlberger ellépett a mezőnytől, nem nézett hátra, az utolsó métereken pedig már ünnepelhetett. Elvitte az első szakaszt, és övé az első rózsaszín trikó is.

A Bora egészen kiváló napot zárt, hisz Cesare Benedetti szökésének köszönhetően, jelenleg náluk van mind a négy mez. Elkezdődött a 100. Giro, méghozzá egy igen komoly meglepetéssel.

"Komolyan mondom, ezt nem hiszem el. Alapból azért dolgoztunk, hogy Benett jó helyről tudjon sprintelni. De idővel elhagyta a hátsó kerekemet, én pedig ott voltam elől. Ebben a pillanatban a fülemre üvöltöttek a kocsiból, hogy menjek, ahogy tudok. Megpróbáltam, és hazaértem." Ezt mondta Pöstlberger, aki korábban még soha nem indult nagy körversenyen. A Bora osztrák versenyzője mögött Caleb Ewan nyerte a mezőnyhajrát, Andre Greipel lett a harmadik.

A nagyok gond nélkül megérkeztek, leszámítva Steven Kruijswijket. A holland Lotto versenyzője 13 másodperces hátrányt kapott, a 3 km-es kapu előtt történt bukás következtében.

Pöstlberger, Bora, meglepetés. Ez a három szó valószínűleg évek múlva is eszünkbe jut majd, a 100. Giro első szakaszáról.

TV - A Giro második szakaszát szombaton, 13.00-tól közvetítjük az Eurosporton. A mai nap ismétlése 23.00-tól, illetve holnap reggel 9.00-tól látható, szintén az egyesen.

Hozzászólások