Kerékpár - Dopping a Girón: Két pozitív teszt miatt zártak ki egy olasz versenyzőt
Dopping a Girón: Két pozitív teszt miatt zártak ki egy olasz versenyzőt
Fotó: Getty

Dopping a Girón: Két pozitív teszt miatt zártak ki egy olasz versenyzőt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/23 09:20
Felfüggesztették a versenyzési engedélyét az olasz kerékpáros körversenyen szereplő Matteo Spreaficónak.

A Vini Zabu olasz kerekesének két doppingvizsgálata "normálistól eltérő" eredményt hozott. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) közlése szerint a 15-én és 16-án levett mintájában teljesítményfokozásra alkalmas Enobosarmot mutattak ki. Az UCI doppingellenes szabályzata szerint eljárás indul ellene.

A 27 éves Spreafico először veszt részt a Giro d'Italián, és 18 szakasz után a 127. helyen áll, több mint ötórás hátránnyal az éllovas holland Wilco Kelderman mögött.

Az olasz körverseny hagyományosan az első az év háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják, részben átfedésben a kedden elrajtolt Vuelta a Espanával. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.

Pénteken a Morbegno és Asti közötti 258 kilométer megtétele vár a mezőnyre, a 3481 kilométer össztávú 103. Giro d'Italia vasárnap Milánóban zárul. Valter Attila, a CCC magyar kerekese a 29. helyen áll.

MTI

Hozzászólások