Giro d'Italia - "Forza Fabio! Néha történnek csodák"
"Forza Fabio! Néha történnek csodák"
Fotó: Europress/AFP

"Forza Fabio! Néha történnek csodák"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/04/12 10:17

Fabio Aru lemarad a 100. Giróról. Írtuk tegnap.

De biztos, hogy nem lesz ott a nagy rajtnál?

Most nagyon úgy tűnik, hogy igen a válasz. De láttunk már csodát. Más kérdés, hogy ez a majdnem 20 nap minusz mennyire hiányzik majd neki a három hét során. Valószínűleg nagyon, de álmodozni és bizakodni soha nem tilos.

A volt csapattárs, Vicenzo Nibali egy nyílt levelet írt Fabio Arunak a mai Gazzettában.

A szó szerinti fordítás következik:

 

"Fabio, ne add fel a reményt! Még ne. Még ha most lehetetlennek is tűnik, én hiszek abban, hogy május ötödikén találkozunk Szardínián. Ránk számítanak a szurkolók a háromheteseken. És biztos vagyok benne, hogy a hiányoddal a szárd emberek nagyon sokat veszítenének.

Tiszta szívből kivánom, hogy csináld meg. De a rehabilitációt illetően nem szabad engedni. Teljesen fel kell gyógyulni a sérülésből. És ezt most nem szurkolóként, hanem versenyzőként mondom. Tudom, mit jelentene neked a szárd rajt, és azt is tudom, hogy hónapok óta erre készülsz. Ilyen lehetőség, csak egyszer van az ember életében. Önhibádon kívül történt a baleset, és ez ilyenkor nagyon rossz érzés. Mintha az egész világ ellened fordult volna.

De talán van egy kis remény. Mindenki tudja, mi történt veled, hogy hány napot hagytál ki. De próbáld meg. Maximum menet közben feladod a Girót. És ugye, hány alkalommal előfordult már, hogy szépen fokozatosan, napról-napra lettél jobban, és jöttek meg az érzések. Ha a harmadik hétig eljutsz, ott akár már sikerélményed is lehet. Ráadásul egy végigtekert Giro, kiváló edzés a Tour előtt. Ha pedig minden jól alakul, akkor a rózsaszín trikóra is lehet esélyed.

Fabio, én nem vagyok orvos. És ugye most az egészséged a legfontosabb. Van, hogy nincs szükséged olyan hosszú kihagyásra, mint amit előzetesen jósolnak. Ezek azok a pillanatok, amikor nem könnyű nyugodtnak maradni. De pár nap múlva akár jobban is lehet a térded.

Szóval Fabio...az a fontos, hogy ne add fel! Most, amikor minden elúszni látszik. Forza! Te is tudod, néha vannak csodák.

Azt kívánom, hogy találkozzunk a 100. Giro rajtjánál!"

Hozzászólások