Kerékpár - Gesink szívproblémák miatti kényszerpihenőn
Gesink szívproblémák miatti kényszerpihenőn

Gesink szívproblémák miatti kényszerpihenőn


2014/04/15 22:21

Nagy tehetségnek indult, az elmúlt években azonban nem érte el azokat az eredményeket, amelyeket vártak tőle. Most a karrierje is veszélybe került.

A 27 esztendős kerékpáros kedden Amszterdamban tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentette, nem áll rajthoz a vasárnapi Amstel Gold Race-en, sőt, határozatlan ideig egyik viadalon sem. „A múlt heti baszk körön nagyon fájt a szívem tájékán. Nem sokáig, de intenzíven. Mivel már nem először fordult elő, eléggé aggódtam.”- magyarázta a Belkin versenyzője, miért keresett fel egy kardiológust. A vele történt egyeztetés után döntött a beavatkozás mellett. Korábban az idei Tirrenot, a tavalyi Girot, sőt, a 2011-es holland bajnokságot is hasonló fájdalom miatt volt kénytelen feladni. „Mindig hiperventilláció (túllégzés) lépett fel. Folyamatosan azon agyaltam, mikor fordul elő legközelebb, mikor lesz még rosszabb, és ez a teljesítményemre is hatással volt.”

Gesink édesapja 2010-ben egy hegyi kerékpáros balesetben hunyt el, vannak, akik azt feltételezik, ez is közre játszik a versenyző problémáiban, ő viszont úgy nyilatkozott, már pályafutása korábbi szakaszaiban is érzett fájdalmat.

A jó- és egyben természetes- hír, hogy a Belkin teljes támogatásáról biztosította, ráadásul ugyanolyan operációt hajtanak majd végre rajta, amilyet Bobby Julich-on is még azelőtt, hogy 1998-ban dobogóra állhatott a Tour de France-on. Gesink éppen a francia körre tervezi a visszatérését...

A hollandok hegyi menője 2012-ben a kaliforniai kört, tavaly a Qeubec-i nagydíjat nyerte meg, a műtét pontos dátuma még nem ismert.

Hozzászólások