Kerékpár - A Giro előtt nem lesz döntés Froome ügyében
A Giro előtt nem lesz döntés Froome ügyében
Fotó: Europress/AFP

A Giro előtt nem lesz döntés Froome ügyében

HosszabbitásHosszabbitás
2018/04/11 12:38

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke szerint még a Tour de France kezdete előtt döntés születhet a francia körversenyen címvédő Chris Froome doppingügyében.

"Úgy gondolom, a Giro d'Italia előtt nem lesz döntés, de a Tour előtt remélem, hogy igen. Ez a szituáció a versenyszervezők, az UCI, és a kerékpáros számára is tarthatatlan" - mondta a L'Equipe-nek David Lappartient arra utalva, hogy sokan doppingolással gyanúsítják a kerékpárost, miközben még nem született erről döntés.

A 32 éves britről december közepén derült ki, hogy pozitív tesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki. 

Az összetettben győztes Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt. A Vueltán elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.

A négyszeres győztes Froome annak ellenére készül a rekordbeállítást jelentő ötödik diadalára a július 7-én kezdődő Touron, hogy egyelőre kérdéses a szereplése. Idén eddig két viadalon - az andalúziai és tirrén-adriai körversenyen - állt rajthoz.

MTI


Hozzászólások