Kerékpár - FP2: Menu az 1., Norbi az 5.

FP2: Menu az 1., Norbi az 5.

LantiLanti
2012/11/03 05:23

Michelisz Norbi három tizedet javított eddig legjobbján a második szabadedzésen, ami ezúttal az ötödik helyre volt jó. Tom Coronel mögött a zengős pilóta lett a második legjobb BMW-s, a Yokohama kupában érdekeltek közül pedig övé volt a legjobb köridő. Norbi egy alkalommal megcsúszott, de összeszedte a BMW-t, és a hétvége során először végre Pepe Oriolát is megelőzte.

Az élet visszatért a normál kerékvágásba az FP2-n, a harminc perces edzésen az elsőtől az utolsó percig a gyári Chevrolet-k uralták a terepet. Rob Huff, majd Yvan Muller is vezetett, végül azonban Alain Menu lett a leggyorsabb. A vége felé valószínűleg egy új, vagy csak kevésbé használt szett is felkerült a Cruze-okra, aminek köszönhetően megszületett a hétvége első 1:55-ös köre. A svájci 1:55.874-gyel nyerte az FP2-t.

Tom Boardman nagyon elkapta a fonalat, egy hetedik időt autózott, bár erős a gyanúm, hogy az edzés végére neki is feldobtak egy új szett Yokohamát. Az FP1-et nyerő Colin Turkington ezúttal nyolcadik lett, Alberto Cerqui pedig továbbra is erősnek tűnik, a ROAL Motorsport fiatal pilótája megint biztosan benn volt a top12-ben. Ennek Q2 szaga van...

Mehdi Bennani javított, Oriola ellenben lassabb volt, mint az FP1-en, és így 11. lett. Jókora dicséret Hugo Valentének, akik az edzés végén egy kiváló 1:57.554-et ment, és ez a 14. pozíciót jelentette. Ismét találkozhattunk Fredy Barth-tal, a svájci erősen kezdett, aztán viszont a 17. helyig csorgott vissza. A SEAT pedig még mindig fehér... :)

Tiago Monteiro 15. lett a Hondával, de ők láthatóan úgy mennek, mintha egy privát teszten szerepelnének. D'Aste tovább bolyong, épp hogy befért a top20-ba, de még így is jobban járt, mint a két fordos; James Nash 21., Tom Chilton pedig 22. lett. Pedig utóbbi olyan gyönyörű szélárnyékot kapott Yvan Mullertől, hogy az ember már azon kezdett el gondolkodni: csak nem a Ford felé kacsingat a háromszoros világbajnok... :)

8:30-tól időmérő edzés, élőben az Eurosporton.

Az FP2 végeredménye:

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások