Kerékpár - Ez gyilkosság volt!
Ez gyilkosság volt!

Ez gyilkosság volt!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/08/02 23:27

Tíz év után sem tudjuk pontosan, mi történt Riminiben, azon a bizonyos februári napon. 2004. február 14-én. A hivatalos jelentések túladagolásról szóltak. A kitartó szülőknek (főleg Toninának, az anyukának) és egy elhivatott ügyvédnek (Antonio De Rensisnek) köszönhetően, elkezdték újravizsgálni Marco Pantani halálának máig nem tisztázott körülményeit.

Szinte hihetetlen, de újabb és újabb, igen sok kérdést felvető bizonyíték került elő a közelmúltban. Még így, tíz év után is. Mára teljesen egyértelművé vált, a rendőrség sok (és nem kevés, megmagyarázhatatlannak tűnő) hibával dolgozott.

Grafika: La Gazzetta dello Sport

2004. február 14. reggel 10.45

Marco Pantani ajtót nyit, két a rendőrség által jelenleg még ismeretlen, ám számára jól ismert férfinak. A "vendégek" az alagsorból (a garázsból) érkeztek, senki nem látta őket.

A szobában hangos szóváltás kezdődik, Pantani a recepciót hívja, segítséget kérve. Nem érkezik válasz. A Le Rose hotel egyik alkalmazottja, csak este 20.30 körül talált rá a holttestre...

A támadók lefogják, majd bántalmazzák a korábbi kiváló versenyzőt, és kábultan arra kényszerítik, hogy igyon a kokainnal kevert vízből. Az rendőrség által készített videófelvételek megtekintése után kiderült, a félig teli üveg ott maradt az asztalon, azt azonban a későbbiekben senki nem vizsgálta meg...

pa2

11.45. A támadók a hálószobába cipelik Pantanit, majd az ágya mellé, a földre helyezik. Az orvosszakértő szerint, bizonyíthatóan nem ott történt a haláleset, a testet nyilvánvalóan mozgatták. Pantani bal térde beleakadt az ágyneműbe.

Érdekes kérdés, hogy mit keresett a szobában három síeléshez használt télikabát. Amikor Pantani bőrönd, illetve nagyméretű táska nélkül érkezett a szállodába. Ráadásul a bejelentkezéskor, le sem kellett adnia az iratait.

A nappaliban hatalmas rendetlenséget találtak a helyszínre érkező rendőrök, igaz semmi (így a tv sem) tört össze. A rengeteg földön fekvő tárgy, már-már gyanúsan arra utalt, valaki előre megrendezte mindezt. Mintha el akarták volna játszani, hogy Pantani a túladagolás okozta sokk miatt viselkedett agresszíven a szobájában.

A helyszínre érkező rendőrök több alapvető hibát is elkövettek, nem használtak gumikesztyűt és az érkező járőrök ki-be sétáltak a szobából. A bizonyítékok így egyértelműen sérülhettek vagy eltűnhettek.

Szintén érdemes megemlíteni, hogy a rendőrség nagyon hamar kizárta az idegenkezűség lehetőségét. Pedig Pantani szobáját úgy is meg lehetett közelíteni, hogy azt nem látták a kamerák (vagy épp a hotelben dolgozó alkalmazottak).

Rengeteg a kérdés, rengeteg a "furcsának" tűnő hiba.

A Gazzetta szombati címlapja egyértelműen fogalmaz: "Fu ucciso" vagyis "Meggyilkolták".

Tíz év eltelt, és még mindig nem derült ki az igazság.

Hozzászólások