ES Bringa - Wout van Aert megnyerte a kedvenc egynaposát
Wout van Aert megnyerte a kedvenc egynaposát
Fotó: Europress/AFP

Wout van Aert megnyerte a kedvenc egynaposát

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/01 19:39
Száznegyven nap szünet után újra élő kerékpár az Eurosporton, egy nagyon izgalmas Strade Bianchéval folytatódott nálunk is a szezon. Wout Van Aert megnyerte a kedvenc egynaposát, Formolo megszerezte az olaszoknak a második helyt, Sagan és van der Poel viszont nem szólt bele a versenybe.

Az utolsó fehér murvás szektorban, 12.5 km-el a cél előtt indult el Wout Van Aert, akin már korábban is látszott, hogy nagyon rendben van a hőség ellenére. A támadását sem a végig meggyőzően tekerő Bettiol-Formolo-Schachmann hármas sem tudta átvenni, nekik maradt az üldözés.

Wout Van Aert végig tartotta a 10 másodperces előnyét. Formolóék nem tudtak közelebb kerülni hozzá, az utolsó kilométeres kapunál viszont már biztos volt, hogy ebből szóló győzelem lesz.


A Jumbo belga versenyzője megnyerte a kedvenc egynaposát (a korábbi két indulása alkalmával egyaránt harmadik volt), Formolo fél perc hátránnyal bejött a második helyre, Schachmann tisztán harmadik lett.

A szezon hétfőn, egy újabb olasz egynapossal, a Gran Trittico Lombardóval folytatódik, élő közvetítés 14.40-től az Eurosport 2-n!

Hozzászólások