ES Bringa - Változott a versenynaptár, a Lombardia is augusztusra került
Változott a versenynaptár, a Lombardia is augusztusra került
Fotó: Europress/AFP

Változott a versenynaptár, a Lombardia is augusztusra került

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/12 17:35
„Három nagy kör 71 nap alatt, összecsúszik a Giro és Vuelta, a Strade Bianche lesz az első augusztusi verseny, a Tour utolsó napján rajtol a világbajnokság. A koronavírus járvány teljesen átírta a szezont, de ha hamarosan lehet rendesen tekerni, elég extra versenynaptárunk lesz” – írtuk még május elején, amikor kijött az új versenynaptár.

Ami várható volt, hogy némileg változik majd, és az sem meglepő, hogy pont az olaszok "kavartak". Pár napig ugyanis úgy álltunk, hogy a Milánó-Sanremo augusztus közepére (08.15.) kerül, de mára biztossá vált az eredeti, augusztus 8-i dátum. A Lombardia viszont 15-én, azaz egy héttel utána lesz, nem pedig október végén. 

A szünet utáni első verseny (08.01. / Strade Bianche) valamint a Giro d’Italia időpontja nem változik, de most már egyre biztosabb a szicíliai rajt. A pletykák szerint egy palermói időfutam lesz a nyitószakasz október 3-án. 

000_1GX88T.jpg Fotó: Europress/AFP

Bár egy hónapja még úgy volt, hogy idén nem lesz Európa-bajnokság, azóta kiderült, hogy Trento helyett Plouay tényleg szívesen „beugrana”, így várhatóan augusztus végén - a Tour rajtja előtt egy héttel - mégis megtartják az Eb-t (bár ez még nem hivatalos). 

Ahogy arról csütörtökön már írtunk, a magyar körverseny időpontja és új útvonala is biztossá vált, a 2020-as Tour de Hongrie augusztus 29-én rajtol Esztergomban, és szeptember 2-án (egy szerdai napon) zárul a királyetappal. A versenyzőknek akkor kétszer is fel kell mászniuk a Kékesre (első alkalommal "csak" Mátraházáig kell felmenni), ez a szakasz összesen 3200 méternyi szintkülönbséget tartalmaz.

Vagyis nem csak a várható mezőny, hanem magyar kör utolsó szakasza is nagyon komolynak tűnik. 

Hozzászólások