ES Bringa - Wallays megmutatta, mindig megéri szökni
Wallays megmutatta, mindig megéri szökni

Wallays megmutatta, mindig megéri szökni

Bodnár Gergő ·
2018/09/13 20:21

Nagyon nem úgy indult a Vuelta csütörtöki szakasza, hogy komoly meglepetést látunk majd. Előzetesen mindenki biztos volt a sprintben, ehhez képest hazaért egy szökés. Jelle Wallays először nyert pályafutása során háromhetesen, rá jellemző módon, egy hosszú elmenés után. Simon Yates a két fontos andorrai hegyi szakasz előtt, megtartotta a 25 másodperces előnyét. 


Ez történt
Baszkföld után, irány Katalónia, a mezőny 2015 után érkezett ismét Lleida városába. Akkor összejött a sprint (Danny Van Poppel nyert), most viszont nem. Jelle Wallays ugyanis egy nagyjából 180 kilométeres elmenés végén lenyomta a szökevénytársát, az UAE-s Byströmöt, így alaposan meglepte a sprintereket. Sagan próbált hosszút nyitni mögöttük, de akkora hátrányból nem érhetett fel.

A kifejezetten gyors utolsó húszast leszámítva, a nagyok nyugis napon vannak túl, Simon Yates 25 másodperces előnnyel mehet neki a két andorrai szakasznak. 

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT 

A szakaszgyőztes - Jelle Wallays (Lotto Soudal)
Ma megint kiderült, miért éri meg szökni egy olyan napon, amikor mindenki biztos a sprintben. Nagyot mentek Byströmmel, ez Wallays pályafutásának első háromhetes szakaszgyőzelme. 

A nap száma - 8
 
Ezen a Vueltán már nyolcadik alkalommal ért haza egy szökés.

A nap nyilatkozata
 
"Teljes nyugalmat és önbizalmat ad számomra az, hogy az utolsó két napon számíthatok Nairo támogatására."
(Alejandro Valverde)

Ez jön
 
Az első fontos andorrai hegyi szakasz. A 154 km-es nap végén a Coll de la Rabassa vár a mezőnyre, ami 17 km hosszú, és átlagosan 6.6%-os.

A 19. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - EurosportHozzászólások