ES Bringa - Fuglsang szökésből nyert, Roglic tovább növelte az előnyét
Fuglsang szökésből nyert, Roglic tovább növelte az előnyét
Fotó: Europress/AFP

Fuglsang szökésből nyert, Roglic tovább növelte az előnyét

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/09 19:30
Primoz Roglic-ot most sem lehetett zavarba hozni, a szlovén versenyző ma is adott egy keveset Valverdének, így egy nagyon kényelmes, majdnem három perces előnnyel mehet neki az utolsó hétnek. Fuglsang szökésből nyert, Lopez ma sem tudta leszakítani Pogacart. Pedig próbálkozott.

Ez történt 
A mezőny szépen kényelmesen, Jumbo-vezetéssel haladt a nap utolsó emelkedője felé, miközben a szökésben tekerő Geoffrey Bouchard (AG2R) átvette a pöttyös trikót Madrazótól. Sem az Astana, sem a Movistar nem gondolkozott korai támadásban, mindenki a Cubillára, a hétfői napot lezáró 18 kilométer hosszú emelkedőre várt. Annyira kényelmes volt a tempó, hogy az utolsó előtti hegyet kis túlzással Tony Martin vezette végig, és még egy-két sprinter (pl. Bennett) is simán ott tekert a mezőnyben.

Miközben 3 kilométerrel a cél előtt biztossá vált, hogy a szökésben tekerő Fuglsang elviszi a szakaszt, Lopez többször is betámadta az esélyesek sorát, és a második komolyabb megindulásával le is szakította Valverdét. Meg Roglic-ot, de ő viszonylag hamar visszaért.

Fuglsang a nagy ködben elvitte a szakaszt, Roglic pedig adott 21 másodpercet Valverdének. Együtt jött meg a Lopez-Pogacar kettőssel, vagyis a köztük lévő különbség nem változott.

A keddi pihenőnap után jön a Vuelta utolsó hete, de nem nagyon látni azt, hogy Roglic-ot hol fogják megfogni a  többiek. Könnyen lehet, hogy már csak a második helyért lesz harc a folytatásban.

A 16. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Jakob Fuglsang (Astana)
Akárcsak tegnap Kuss, most ő kapta meg az esélyt. Durva de igaz, Fuglsang a mai napig tényleg nem nyert háromhetesen. Pedig már 276 szakaszon indult...

A nap száma - 2.48
Ekkora előnye van összetettben Roglic-nak az utolsó hét, és Valverde előtt.

A nap mondása  
"Egy dolog valamit eltervezni, és más dolog végrehajtani. Nagyon készültem egy szakaszgyőzelemre, örülök, hogy minden tökéletesen alakult." (Jakob Fuglsang)

Ez jön 
Kedden pihenőnap, szerdán pedig egy tipikus átvezető szakasszal folytatódik a verseny. Nem lenne meglepetés, ha hazaérne egy újabb szökés.

A 17. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - Eurosport 

Hozzászólások