ES Bringa - Roglic újabb hegyi befutót nyert, de még nem vette át a piros trikót
Roglic újabb hegyi befutót nyert, de még nem vette át a piros trikót
Fotó: Europress/AFP

Roglic újabb hegyi befutót nyert, de még nem vette át a piros trikót

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/28 18:33
Roglic megint nagyot ment egy hegyi befutón, de Carapaz megtartotta a piros trikót. Újabb kemény szakasz a Vueltán, ami után egy kicsit ismét tisztult a kép az összetettet illetően. 

Ez történt

Egy - főleg Roglic és a Jumbo számára - szomorú, ám az elmúlt napok fényében annyira azért nem meglepő hírrel indult a szakasz, még a rajt előtt kiderült, hogy Tom Dumoulin feladja a versenyt. A holland kerékpáros fáradtságra hivatkozva szállt ki, szerinte ezt a Vueltát már így, ilyen állapotban nem lett volna értelme folytatni.

A tegnapival ellentétben, a szerdai szakaszon nem volt esélyük a szökevényeknek, tíz kilométerrel a cél előtt (vagyis az Alto de Moncalvillo lábánál), már együtt volt a mezőny, amit a Movistar vezetett. Aztán az utolsó, legmeredekebb 4 kilométerre megjött jött az EF, Carthy és Woods alaposan "megritkította" a sort. Amikor esetleg arra gondoltunk volna, hogy itt Vlasovnak vagy Carthy-nak esélye lehet, jött a piros trikós Carapaz, meg persze Roglic, és komoly tempóban elléptek a többiektől. Egymást támadták, majd Roglic 500 méterrel a hegy vége előtt az Ineos versenyzőjét is otthagyta. 

Az első helyért járó jóváírással együtt 17 másodpercet adott Carapaznak, aki ugyan maradt pirosban, de ma nem bírta végig a Jumbo versenyzőjének tempóját. 

Dan Martin sokáig szépen jött, végül 19 másodpercet kapott, Enric Mas viszont nála is több hátrányt szedett be, hisz 54 másodperces lemaradással jött meg Roglic-hoz képest.

A 8. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Primoz Roglic (Jumbo)

Az első nap az Arratén, ma egy másik kemény hegyen, a Moncalvillón nyert, elképesztő formában van, de már kis túlzással szeptember eleje óta. Ugyan nincs pirosban, de eddig neki áll ez a Vuelta.

A nap száma - 13

Carapaz tizenhárom másodperccel vezet Roglic előtt összetettben, a szakasz előtt még kereken fél perc volt köztük. 

A nap nyilatkozata

"A szakasz vége felé éreztem, hogy lehet esélyem a győzelemre. Ilyenkor nem kell tovább gondolkodni, hanem el kell indulni. Nem lett meg a piros, de talán nem is ez a lényeg, hiszen csökkent a hátrányom. A legfontosabb most a győzelem volt." (Primoz Roglic)

Ez jön (9. szakasz - 10.29)

Ritkán lehet ilyet írni ezen a Vueltán, de a csütörtöki szakasz teljesen sík lesz. Azaz ismét jöhetnek a sprinterek. 

🗺️ A 9. szakasz szintrajza: ITT  
📺 Eurosport - 14.35 (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások