ES Bringa - Wellens harmadjára már sikerrel szökött, Roglic bukást okozott a hajrában 
Wellens harmadjára már sikerrel szökött, Roglic bukást okozott a hajrában
Fotó: Europress/AFP

Wellens harmadjára már sikerrel szökött, Roglic bukást okozott a hajrában 

Szabó BenceSzabó Bence
2020/10/24 18:45
Lehetett sejteni, hogy a szombati szakasz jó lesz a szökésnek, Wellens pedig a héten harmadszor próbálkozva be is húzta az etapot. Roglic a végén lehajrázta az esélyeseket, Dan Martin pedig elesett, de a többiekkel azonos időt kapott. 

Ez történt

A tegnap sík szakasz után újabb hegyes etap várt a mezőnyre, de a szakasz végén található emelkedők azért nem tűntek olyan keménynek, hogy megmozgassák az esélyeseket. Emiatt jó esély volt egy szökés hazaérésére, a nap elején kemény küzdelem is volt az elmenésbe kerülésért. Egy nagyobb csoportot nem akartak elengedni, Sepp Kusst pedig nem hagyta meglépni az Ineos, így végül 3 versenyző - Wellens, Arsensman és Guillaume Martin - lépett el.

A mezőny innentől hagyta, hogy a szökevények lemeccseljék a szakaszt. Az utolsó kilométerekre hárman együtt jöttek meg, majd Arsensman korai nyitása után az utolsó 600 méter meredek emelkedőjén Wellens a papírforma szerint lehajrázta a többieket és megnyerte a szakaszt. Két Girón szerzett győzelem után így a Vueltán is van már egy sikere.

A mezőny két és fél perc hátránnyal jött meg, Roglic pedig a végén kicsit elszakadt az emelkedőn. Pár százzal a vége előtt azonban ő okozta a földre kerülő Dan Martin bukását, az ír 4 perc fölötti hátránnyal jött be, de a zsűri a minden esélyesnek azonos időt adott. Az összetett így semmit nem változott.    

Az 5. szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT


A szakaszgyőztes: Tim Wellens

Bukás miatt kihagyta a Tourt, de élete első Vueltáján az első héten háromszor is szökött, harmadjára pedig sikerrel is járt. Utoljára 2018-ban a Girón nyert szakaszt háromhetesen, ráadásul idén is első győzelmét szerezte.  

A nap száma - 4:05

Ekkora hátránnyal jött be a bukása miatt Dan Martin, de a zsűri döntése miatt végül azonos időt kapott Carapazékkal.  

A nap nyilatkozata

"Nehéz időszakon vagyok túl, sok időbe telt amíg megtaláltam a lábaimat. A szakasz eleje is kemény volt a sok szökéssel, de aztán hárman szépen együtt dolgoztunk. Mindhárman egy szinten voltunk szerintem, csak bennem megvolt a robbanékonyság a győzelemhez." (Tim Wellens)


Ez jön (10.25 - 6. szakasz)

Jön egy újabb hegyi szakasz, ha nem is az eredetileg tervezett királyetap a Tourmalet-val. A helyére bekerült Formigal emelkedője ugyan koránt sem tűnik olyan nehéznek, de emlékezhetünk, ez 2016-ban Alberto Contadort sem állította meg, hogy szétrobbantsa a versenyt.  

🗺️ A 6. szakasz szintrajza:  ITT 
📺 Eurosport 2 - 13.00 (ismétlés: Eurosport - 19.00)

Hozzászólások