ES Bringa - Viviani: "A sárga trikó mindent megváltoztatna"
Viviani: "A sárga trikó mindent megváltoztatna"
Fotó: Europress/AFP

Viviani: "A sárga trikó mindent megváltoztatna"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/07 09:18
A sprint, amit nem szabad elhibázni.
Július 6.-a egy olyan nap lesz Elia Viviani számára, ami kis túlzással felér egy újabb olimpiai bajnoki címmel.

A gyenge Giro után itt a javítási lehetőség, a Tour de France első szakasza.
Mert Viviani ott lesz a Touron, és ha a nyitónapot megnyerné...

"...akkor minden más dimenzióba kerülhetne. És talán is elfelejteném azt, ami a Girón történt."

Vagy nem történt, hogy egészen pontosan legyünk, hisz a tavalyi négy győzelmet és ponttrikót hozó verseny után, Elia Viviani ezen az olasz körön nem tudott mezőnyhajrát nyerni.


Tudod már milyen csapatod lesz a Touron?
Morkov és Sabatini biztosan ott lesz velem, és talán Lampaert, aki szintén be tud segíteni a felvezetésbe. És persze Alaphilippe. Ő zseniálisan mozog a mezőnyben, ugyancsak nagy fegyver lehetne.

Ha meglenne a győzelem, hány napig lehetne megtartani a sárga trikót?
Szerintem 4-5 szakaszig biztosan. A második nap csapatidőfutam, abban meg mi elég jók vagyunk.

Mi lesz az év végén lejáró szerződéseddel? 
Lefevere azt nyilatkozta, hogy maradok. De a bizalmat tényleg érzem a részéről. Korábban is elmondtam, a Quick-Step nagyon kellett ahhoz, hogy szintet tudjak lépni.

Mennyit gondolsz a Giróra?
A tervem az volt, hogy megszerzem a ponttrikót, és el is viszem Veronáig. Amikor a büntetéssel ez lehetetlenné vált, az én Giróm véget ért. És ha megnézed kik jutottak el az utolsó napig....Az a két sprinter, akinek végül esélye volt a győzelemre. Nekem egy idő után döntenem kellett. Ha végig nyomtam volna a 21 szakaszt, biztosan nem megyek a Tourra.

000_1GQ353.jpg Fotó: Europress/AFP

De mi hiányzott a Girón?
A csapatommal semmi gond nem volt, én nem éreztem a hajrákat. Egyszerűen mikor megindultam, hiányzott belőlem a kellő robbanékonyság. Saba kiváló felvezető, de Senechal új ember volt előtte, és ha egyszer megbomlik a lánc, akkor már semmi nem ugyanaz.

Mennyit számított az a szakasz, amit elvettek tőled?
Fejben kinyírt. És nem is az, hogy nem én nyertem, hanem a pontlevonás, mint büntetés. Hisz azzal lehetetlenné vált a ciklámen trikó. Az ottani történések teljesen felborították a gondolataimat, ez pedig az én hibám.

Hol és miként készülsz a Tourra?
Livigno majd Isola 2000, szóval magaslaton. Csak két bemutató verseny, meg az olasz bajnokság miatt fogok lejönni. Mondjuk esélyem most nem lesz, az idei pálya túl kemény nekem. De én vagyok a címvédő, illik ott lenni a rajtnál. Meg egy jó hosszú, 240 kilométeres verseny kiváló felkészülés a Tourra. 


(Forrás: Gazzetta)


 
Hozzászólások