ES Bringa - Vinokourov: "Ami ma történt, az üzenet a nézőknek, hogy figyeljenek jobban az úton"
Vinokourov: "Ami ma történt, az üzenet a nézőknek, hogy figyeljenek jobban az úton"
Fotó: Europress/AFP

Vinokourov: "Ami ma történt, az üzenet a nézőknek, hogy figyeljenek jobban az úton"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/01 20:30

Pello Bilbao nyerte a Giro királyszakaszát, összességében azonban a Movistar is győztese a napnak, hisz Richard Carapaz gyakorlatilag bebiztosította a rózsaszín trikóját, miközben Mikel Landa feljött a dobogóra a mindent eldöntő vasárnapi időfutam előtt. Miguel Angel Lopez pedig ismét peches volt, az idei Girón már sokadszor. Nézzük, hogyan értékeltek az érintettek.

"Biztos voltam benne, hogy Carapaz mindent elkövet majd azért, hogy Landa nyerje a szakaszt, úgyhogy őrá tettem a kereket" - mondta Bilbao. "Tudtam, hogy a végén sprintben egy kicsit jobb lehetek, és nagyon boldog vagyok, hogy az utolsó métereken sikerült lenyomnom őt."

"Akartuk a szakaszt Mikelnek, de meg is akartuk tartani a trikót" - nyilatkozta Carapaz. "Nagyon kevéssel kaptunk ki, de összességében boldog vagyok azzal, ahogy ez a nap alakult. Az előnyöm elég nagy, nem hiszem, hogy ennyit veszíthetek holnap, de bármi megtörténhet az utolsó szakaszon. A lényeg, hogy most rendben vagyunk."

"Nagyon sajnálom, ami történt, mert jó erőben voltam, és simán tudtam volna menni a legjobb hegyi menőkkel" - mondta Lopez, aki az ütközés és az azt követő esés után egy kicsit megruházta a gondatlan nézőt. "Egyébként jó nap volt ez. Sokat próbálkoztunk, Pellónak szerencsére volt lába a végén is, és nagyon okosan versenyezve megnyerte a szakaszt."

"Nagy győzelem ez a csapatnak" - hangsúlyozta Alexander Vinokourov. "Főleg azok után, ami Lopezzel történt az egész Giro alatt, meg még ma is. Sajnálom, hogy így reagált Miguel, de ez van, ha sok érzelem van az emberben. És talán ez egy üzenet a nézőknek, hogy jobban figyeljenek az úton. Képzeljük el, mi van akkor, ha ez épp a rózsaszín trikóssal történik. Ezzel azt hiszem, sajnos elment az ötödik hely, de ez van, nem tudunk mit tenni."

Az UCI versenybírósága egyébként azonnal összeült, hogy megvizsgálja az esetet, és úgy döntött, hogy Lopez nem kap büntetést, mondván, ebben a helyzetben egy teljesen emberi reakció volt az, amit láttunk a kolumbiaitól. 

Hozzászólások