ES Bringa - Vanmarcke: "A győzelemért kellett volna sprintelnem"
Vanmarcke: "A győzelemért kellett volna sprintelnem"
Fotó: Twitter

Vanmarcke: "A győzelemért kellett volna sprintelnem"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/16 14:40

Negyedszer lett negyedik és ötödször végzett a top 10-ben, nem csoda, hogy Sep Vanmarcke rendkívül csalódott volt a vasárnapi Paris-Roubaix után.

Az utolsó nagy kockaköves szektor előtt beragadt a hátsó váltója, amivel gyakorlatilag elszálltak az esélyei a győzelmet illetően. A Harelbekén megsérült a térde egy bukás során, ám ennek ellenére ott volt vasárnap az első csoportban. A belga pont ezért volt különösen bosszús, hisz fizikálisan leküzdött minden akadályt, jött azonban egy mechanikai gond, ami szertefoszlatta a győzelmi reményeit. 

"Ennél rosszabb nincs. Ha otthon maradtam volna, és a kanapéról néztem volna a versenyt, akkor sem lennék ennyire csalódott."

Sírva fakadt, percekig nem is csinált mást, csak zokogott egy kerítésen áthajolva. Nagy nehezen összeszedte magát, és csak utána állt a sajtó rendelkezésére. 

"Baromi jól mentem ez tény. De, amikor az ember ráfordul az utolsó komoly pavés részre, és észreveszi, hogy a váltó nem működik, és egy állásban kénytelen tekerni, miközben a többiek elhúznak mellette... na, az iszonyú fájdalmas érzés." 

"Ha ez nincs, soha az életbe' le nem szakítanak, az biztos."

Vanmarcke számára ez az év legfontosabb időszaka, ehhez képest elég balszerencsés volt az elmúlt hetekben. Bukott a Harelbekén, megsérült a térde, keményen dolgozott a fiziójával, hogy ott lehessen a Flandrián. Végül elindult, nem is ment rosszul, és a 25 helyen zárt. A Roubaix-n pedig már kifejezetten jó erőben volt. 

"Megjártam a poklot az elmúlt hetekben. Fizikálisan és érzelmileg egyaránt. A Flandrián jobban mentem, mint gondoltam, így aztán megnőttek az elvárásaim. Tudtam, hogy jó lehetek, ha minden jól alakul. És így is volt, egyáltalán nem fogytam el a végére, mint a korábbi években, és taktikailag is hibátlanul versenyeztem."

Nem keveredett bukásba, minden támadásra tudott reagálni, végül Philippe Gilbert és Nils Politt 14-gyel a vége előtt hagyták őt ott.

sep.jpg Fotó: Europress/AFP

"A hátsó váltóm beragadt a 11-es sebességnél. Nem tudtam váltani, azon toltam végig, ami teljesen kicsinált, hisz csak 40-50 fordulatot tudtam percenként. Az utolsó nagy kockaköves részen még tartottam magam, de aztán gyorsítottak, én meg nem tehettem mást, mint, hogy elengedtem őket. Annak ellenére, hogy a lábamban még volt tartalék."

"Aztán kerékpárt cseréltem, de 10 km-t a legnagyobb tányéron kellett nyomnom, ami tönkretette a versenyem. Ezután küzdöttem persze a tisztes helytállásért, de egyre csak az járt a fejemben, hogy a győzelemért kellett volna sprintelnem. Ezt most iszonyú nehéz feldolgoznom."

Egy belga újságíró próbálta őt megnyugtatni, hogy a körülményekhez képest mindent kihozott magából, de Vanmarcke - teljesen érthetően - vigasztalhatatlan volt.


(Forrás: cyclingnews)

Hozzászólások