ES Bringa - Wout van Aert a vártnál később kezd, és az olimpia miatt a zöld trikót is dobná
Van Aert a vártnál később kezd, és az olimpia miatt a zöld trikót is dobná
Fotó: Europress/AFP

Wout van Aert a vártnál később kezd, és az olimpia miatt a zöld trikót is dobná

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/02/16 10:31
Se Omloop Het Nieuwsblad, se Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Peter Saganhoz hasonlóan Wout Van Aert sem lesz ott a belga szezonnyitón. Inkább Olaszországban, a Strade Bianchén kezdi a országúti szezont.

Mert az évet már rég elindította, az ostendei cyclo-corss vb-n második lett, ami azt jelenti, hogy most sorozatban három világbajnoki ezüstnél jár.

"A vb után éreztem egy kis fáradtságot, főleg fejben. Ezért szükségem volt némi pihenésre, de az egy hetes szabi után már elkezdtem az edzőtábort.  Ahol szeretném az előre eltervezett munkát megcsinálni, így pedig lemaradok a belga szezonnyitóról. Ami nyilván fáj, de ezt a döntést most meg kellett hoznom."

Az edzője, Marc Lamberts szerint van Aert-nak a következő időszakban még két kilót kell ledobnia a csúcsformához, aztán március 6-án a Strade Bianchén el is kezdheti az évet. 

043_2621927.jpgFotó: Europress/AFP

"Három csúcsformát szeretnék erre a szezonra, az egyik tavasszal lenne esedékes, mert jó lenne nyerni egy nagy egynapost. Aztán ott a Tour, majd a vb hazai közönség előtt. Ha ebből a háromból kell egyet mondani, akkor a világbajnokságot szeretném a legjobban, mert az a pálya elképesztően tetszik."

A Jumbo versenyzője az olimpiát ugyan nem említette, de szerinte ott sem teljesen esélytelen.

"Van realitása az éremnek, de inkább időfutamban, mint országúton. Elképzelhető, hogy épp ezért én nem fogok végig menni a Touron, így pedig nincs értelme a pontversenyről beszélni. Olimpiát viszont ritkábban rendeznek, épp ezért van egy semmihez sem hasonlítható rangja és varázsa. A zöld trikó ott lesz jövőre is."

RTBF

Hozzászólások