ES Bringa - Wout van Aert fantasztikus, a Sanremót is megnyerte!
Wout van Aert fantasztikus, a Sanremót is megnyerte!
Fotó: Europress/AFP

Wout van Aert fantasztikus, a Sanremót is megnyerte!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/08 19:48
Egy héttel a hatalmas hőségben letekert Strade Bianche után, Wout van Aert a Milánó-Sanremót is megnyerte, nagyjából egy fél kerékkel Julian Alaphilippe előtt. Vagyis nem volt messze a címvédés.

Háromszázöt kilométer, nagy meleg, szokatlan időpont és útvonal (bár a verseny vége nem változott), meg persze az aktuális forma, hisz a mezőny többsége pont egy hete indította újra a 2020-as szezont.

Wout van Aert már ott, a Strade Bianchén is hatalmasat ment, Julian Alaphilippe pedig már akkor is elég balszerencsés volt, hisz azt a versenyt (!) 6 defekttel/technikai problémával hozta le. A Cipressa előtt ma is kerékpárt kellett cserélnie, de aztán nagyon hamar visszazárkózott a mezőnyre. Ki tudja, az ott elvesztegetett energia, mennyire hiányzott neki a hajrában?


A verseny megint a Poggio tetejéhez közeledve indult be, Alaphilippe húzta meg durván a sort, van Aert ment vele, de Nibali, Kwiat, Sagan és van der Poel leszakadt róluk. A nagyjából 8-10 másodperces előnyüket a lejtmenet után is megőrizték, bár az üldözők némileg azért közelítettek hozzájuk.

Jöhetett a sprint, amit Wout van Aert nagyjából egy fél kerékkel nyert meg a címvédő Alaphilippe előtt, a mezőnyhajrát Matthews húzta be, így ő lett a harmadik. Nizzolo lett a legjobb olasz (5. hely), van der Poel pedig bár ott jött az üldözők között, a sprintben már nem igazán vett részt.

A Jumbo belga versenyzője elképesztő formában folytatta az idényt, egy héttel a Strade Bianche (és a 3. helyen zárt Milánó-Torinó) után, megnyerte a Sanremót is. Huszonöt évesen meg is van az első nagy egynaposa.

Hozzászólások