ES Bringa - Van der Poel az olimpia és a Tour nélkül is kellően motivált
Van der Poel az olimpia és a Tour nélkül is kellően motivált
Fotó: Europress/AFP

Van der Poel az olimpia és a Tour nélkül is kellően motivált

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/08 11:49
'Az olimpia nélkül a Tour tökéletes lenne erre az évre" - mondta még egy hónappal ezelőtt Mathieu van der Poel. Azóta már tudjuk, hogy ha idén meg is lehet tartani a versenyt, ő biztosan nem lesz ott a rajtnál.

Az ASO ugyanis ragaszkodik a rendes felálláshoz, és hiába az új dátum, ők nem hívnak meg új csapatokat. Marad az eredeti, huszonkettes mezőny, vagyis van der Poel erre az évre háromhetes nélkül marad. 

"Kicsit sajnálom a döntést, mert egy ilyen hosszú leállás után nem lett volna rossz, ha esélyt kapunk az indulásra - mondta a holland versenyző a Sporzának. "Hetekkel ezelőtt kaptam már híreket arról, hogy a szervezők nem fognak újítani, így azért nem ért váratlanul a döntés. Amúgy pedig nem történt semmi extra, mert idén amúgy sem mentem volna egyik háromhetesre sem. Mivel idén nem csak a Tourt rendezik meg, bőven lesznek még céljaim."

Például a Strade Bianchén, ami az augusztus elsején újrainduló szezon első versenye lesz. 

000_1NF4DN.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ha minden jól megy, akkor a Strade Bianchén indulok először, és az Amstelre is megyek. Eddig ez a kettő biztos, minden más kérdőjeles. Szeretnék majd valamikor montizni is, de a cyclocross-ra valószínűleg csak télen lesz időm. Mert ha lehet tartani a mostani naptárat, elég elfoglalt leszek az ősz során."

Van der Poel az egy hónappal ezelőtt adott interjúban azt is elmesélte, hogy februárban az Algarve után tényleg napokig ágyban feküdt, és kifejezetten rosszul volt.

"Szinte sose betegszem meg, de ez tényleg komolynak tűnt. A hazaúton lettem rosszul és 4-5 napig közel 40 fokos lázzal feküdtem. Aztán teszteltek és kiderült, hogy csak sima influenzám volt."

Hozzászólások