ES Bringa - Van Avermaet: "Csak nyerjünk valahogy aranyat!"
Van Avermaet: "Csak nyerjünk valahogy aranyat!"
Fotó: Europress/AFP

Van Avermaet: "Csak nyerjünk valahogy aranyat!"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/09/20 08:54

Tiesj Benoot, Philippe Gilbert, Jens Keukeleire, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Dylan Teuns, Greg Van Avermaet, Julien Vermote, Tim Wellens.

Lássuk be, nehéz olyan pályát kijelölni, ahol ebből a kilenc versenyzőből, legalább ketten ne lennének érmesélyesek. Nincs meglepetés, a belgák ismét rendkívűl erős sorral érkeznek a világbajnokságra.

Amilyen jó a csapat, legalább akkora kérdés a kapitány személye. Az idei Roubaix győztese Greg Van Avermaet, újra összefut a Flandriát megnyerő Philippe Gilberttel. Akivel köztudottan nem túl nagy barátok. Még jobban bonyolítja a helyzetet az a tény, hogy a bergeni pálya, mindkettőjük számára jónak tűnik. És akkor még ott van Wellens, vagy a belga bajnok Naesen is.

"Nagyon hasonló tipusú versenyzők vagyunk, a múltban is ebből voltak problémáink" - mondja Greg Van Avermaet. "Hasonló versenyeken megyünk jól, egyúttal mindketten kellően erős, és határozott karakterek vagyunk. Phil még a BMC-s időkben világbajnokként és jó pár egynapos győzteseként, nyilván magának akarta a fontos versenyeket. Azokat, ahol én szerettem volna kapitány lenni. De mindig tiszteltük egymást. A vb pálya mindkettőnknek fekszik, szeretjük a kemény, és hosszú egynaposokat. Mindkenki saját magára figyel, aztán meglátjuk mi lesz. Az a legfontosabb, hogy Belgium nyerje az aranyat. Ha ez megvan, akkor nem számít, hogy hívják a győztest."

Az utolsó megjegyzéssel nyilván lehetne vitatkozni, de Greg Van Avermaet nem sokkal a világbajnokság előtt, nagyon nem mondhat mást. Ha egyikőjük véletlenül tesz egy félreértelmezhető mondatot a másikra, arra a (belga) sajtó rögtön lecsap.

Szóval a saját versenyükre figyelnek, és meglátják mi lesz.

Saját magukra koncentrálnak, és nem Saganra.

Ez főleg GVA esetében fontos.

Hisz nemrég Montrealban is láttuk mi van akkor, ha nem szeretne együtt dolgozni a világbajnokkal.

Hozzászólások