ES Bringa - Valverde: "Jó, hogy ennyi fiatal vesz körül, mert tőlük is lehet tanulni"
Valverde: "Jó, hogy ennyi fiatal vesz körül, mert tőlük is lehet tanulni"
Fotó: Europress/AFP

Valverde: "Jó, hogy ennyi fiatal vesz körül, mert tőlük is lehet tanulni"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/01 11:30
Nem változik a világbajnokság helyszíne, marad a hegyes svájci pálya, és az olimpia hiányában Alejandro Valverde ennek nagyon tud örülni. Neki ugyanis ez lesz a legfontosabb versenye ebben a furcsa, augusztusban újrainduló szezonban, ahol természetesen nem fog sokat spórolni, és várhatóan két nagy körön is elindul.

A kemény karantén ideje alatt, április végén ünnepelte a 40. születésnapját, de még mindig nem mondta ki egyértelműen, hogy a 2021-es lesz az utolsó szezonja. 

"Nem újdonság, hogy én vagyok a legidősebb a sorban, de ez szerintem nem sokat számít. Papíron negyven vagyok, de sokkal kevesebbnek érzem magam" – mondja Valverde, aki az egyik csapattársa Diego Rubio születésnek évében (1998), már spanyol utánpótlás bajnok címet szerzett. 

"A legfontosabb az, mennyire vagy motivált. Én úgy érzem, hiába telnek az évek, még mindig nagyon szeretem azt, amit csinálok. És mindek
özben folyamatosan fiatalok vesz körül, ami nagyon jó, mivel néhány újdonságot tőlük is lehet tanulni. Teljesen más generációhoz tartoznak, máshogy edzenek, mást gondolnak fontosnak, de ennek is van hasznosítható oldala." 

A Movistar versenyzője már megtervezte az idei évét, és ezek alapján úgy tűnik, hogy két GT-n indul (TdF majd Vuelta), részt vesz a spanyol bajnokságon, valószínűleg elmegy a Liége-re, de a svájci vb lesz a legfontosabb számára. 

EbMj1MtXkAAJB8v.jpgFotó: twitter

"Katarban biztos nem sok esélyem lett volna, szóval jó, hogy nem változott a helyszín. Nincs olimpiai, így nekem ez lesz a legfontosabb versenyem. De az a jó ebben a pályában, hogy a spanyol csapatból nem csak én lehetek jó, hanem például Mas is. Egyre többen vagyunk együtt, látom, hogyan készül, szóval továbbra is tartom, nagy karrier áll előtte.Volt már korábban dobogón háromhetesen, szóval szerintem attól sem jön zavarba, ha egy komoly célért kell küzdenie.”

Mindketten ott lesznek a Touron, ahol a Movistarnál inkább Enric Mással számolnak az összetettet illetően.

"Nincs ezzel baj, mivel én a Tour három hetében a vb-re szeretnék felkészülni. Nem hiszem, hogy a karantén miatt mi spanyolok nagy hátrányban lennénk, hisz a szezon rajtjáig majdnem két hónapot edzhetünk. Ennyi idő alatt pedig minden lemaradást be lehet hozni. Ha mondjuk 20 nap múlva kellene kezdeni, az gondot jelentene, de így szerintem simán fel lehet készülni a Tourra.”

EaD3DycWkAAguOT.jpgFotó: twitter

Ahol extrém esetben még az is elképzelhető, hogy nem lesznek nézők.

"Remélem erre nem kerül sor. Szerintem minden kerékpáros abban bízik, hogy nézők előtt versenyezhet a folytatás után. De tartom, hogy a legfontosabb akkor is az, hogy biztonságban újrainduljon a szezon.” 

Melynek egyik nagy kérdése, hogy melyik csapat mezében láthatjuk Chris Froome-ot. 

"Erre nem tudok válaszolni, itt minden csak rajta múlik. Az biztos, hogy minél tovább tart a bizonytalanság, az annál rosszabb a csapatnak, de ezt csak úgy megjegyzem, mert nem akarok rosszat neki. Legutóbb az UAE Touron beszélgettünk egy keveset, amikor a sérüléséről és a rehabilitációról mesélt. Akkor hallottam, hogy az én visszatérésem volt számára az egyik követendő példa, ami tényleg nagyon jól esett.”


Marca

Hozzászólások