ES Bringa - Valverde megvillant, Lopez újra pirosban
Valverde megvillant, Lopez újra pirosban
Fotó: Europress/AFP

Valverde megvillant, Lopez újra pirosban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/30 17:47
Egyre jobban tisztul a kép, nagyon úgy tűnik, hogy a Lopez-Roglic-Valverde-Quintana négyes némileg más szintet képvisel, mint a többiek. Valverde megcsinálta, amiért jött, és szakaszt nyert világbajnoki trikóban, Lopez pedig az újabb hegyi befutós nap végén visszavetette a piros trikót. De Roglic-al is minden rendben, ő mindössze 6 másodperc hátránnyal áll a második helyen. 

Ez történt 
Újabb hegyi befutós nap a Vueltán, azok után, hogy az Astana - mint utólag megtudhattuk, teljesen tudatosan - megint egy szakasz után leadta a piros trikót. Amit ma Teuns simán elveszített, hisz a kazah csapat és a Movistar által diktált komoly tempó miatt már nagyon korán, 25 kilométerrel a cél előtt leszakadt.

Az utolsó hegyet, a Mas de la Costát (4.1 km/12%) a Jumbo kezdte az élről, Bennett és Kuss ment nagyot Roglicnak, majd jött Quintana, aki elég keményen szétkapta a sort. Pogacar, Majka, Aru, és a jumbós segítők rögtön leszakadtak, maradt elől a nagy négyes. Lopez, Valverde, Quintana és Roglic együtt haladt a célig, a hajrában végig nagyon aktívan és biztatóan tekerő Quintana többször megindult, de amikor Valverdének egyszer rosszul esett a ritmusváltása, rögtön visszaült.

Érezhető volt, hogy ha együtt mennek el a célig, akkor ez Valverde napja lehet, a világbajnok gyönyörűen el is vitte a szakaszt Roglic előtt, Lopez harmadik helyen jött be, és visszavette a piros trikót.

Valverde és Quintana helyet cserélt összetettben, Roglic pedig úgy jött ki ebből a három hegyi befutós napból, hogy csak 6 másodpercre van Lopeztől.

A 7. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Alejandro Valverde (Movistar)
Már télen is erről beszélt. Nagyon szeretett volna rajthoz állni a Vueltán, és még jobban szeretett volna szakaszt nyerni világbajnoki trikóban. Ezt ma teljesítette, egy elég durva emelkedő megmászása után.

A nap száma - 27
Nyolc szakasz után huszonhét másodpercen belül áll a nagy négyes (Lopez, Roglic, Valverde, Quintana) összetettben.

A nap mondása  
"Ez a mai győzelem nem lett volna meg, ha nincs ez a csodálatos csapat, és Nairo." (Alejandro Valverde)

Ez jön
Sorozatban három hegyi befutó után, szombaton egy fokkal könnyebb, 166 kilométeres nap vár a mezőnyre. Szó nincs teljesen sík szakaszról, de Andorra előtt azért ráfér egy ilyen nap a mezőnyre. Valószínűleg páran kinézték maguknak a vasárnapi szakaszt, szóval már a szökésbe kerülésért is komoly harc várható.  

A 8. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások