ES Bringa - Valverde: "Jobban állok, mint Quintana, de ez még nem jelent semmit"
Valverde: "Jobban állok, mint Quintana, de ez még nem jelent semmit"

Valverde: "Jobban állok, mint Quintana, de ez még nem jelent semmit"

Bodnár Gergő ·
2018/09/12 08:38

Hogy áll az időfutam után Valverde?
Jól!

Jobban, mint Quintana, és ez felvet néhány kérdést.

Például azt, hogy akkor most ki a kapitány? :) Vagy azt, mennyire fogja bírni Valverde az utolsó hetet? Egyáltalán mennyire hisz a piros trikóban? Esetleg "csak" dobogóban gondolkozik?

Ne felejtsük el, megint nagy és hosszú szezont tol, Valverde első idei győzelmére csak február harmadikáig (valenciai kör) kellett várni. Azóta nyert összesen négy (!) többnapost, és bár a Fléche-Wallonne 2014 után először nem lett az övé, csak lenyomott egy Tourt. És most - az időfutamot és két hét tekerést követően - jobban áll, mint Nairo Quintana. Akit eredetileg megkérdőjelezhetetlen kapitánynak hittünk.

Jelent ez valamit? Valverde szerint nem.

"Erősebb időfutamot mentem, de ez várható volt. Most jobban állok összetettben, de ettől még nem én vagyok az egyedüli kapitány. Nairo sincs messze az első helytől. Hét másodpercet kaptam tegnap, egy minimálisat visszacsúsztam, de még mindketten lőtávolban vagyunk. Ez pedig nekem erőt és önbizalmat ad a folytatásra. Harmincnyolc éves vagyok, attól, hogy most jobban állok, nem fogok egyénieskedni. Ha kell, az összetett győzelem miatt visszalépek a segítő szerepébe. Lényeg az, hogy jól játsszuk ki a kártyáinkat a továbbiakban. Mert nem vagyunk messze az első helytől."

000_18Z1MU.jpg Fotó: Europress/AFP

De mi lesz Valverdével a hosszabb hegyeken? Vagy szombaton, amikor több, mint négyezer méternyi szintkülönbséget kell majd megmászni, mindössze bő kilencven kilométer alatt? Ezeket bírni fogja? Képes lesz ő leszakítani Yates-et? Aki idén egyszer már volt közel egy nagy győzelemhez.

"Minden versenynek megvan a maga története. A Giro a Giro, a Tour az a Tour, ez pedig már a Vuelta. Egy olyan háromhetes, ami tele van meglepetésekkel..." 

Hozzászólások