ES Bringa - Valverde és az első szivárványos év
Valverde és az első szivárványos év
Fotó: Europress/AFP

Valverde és az első szivárványos év

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/31 16:46

A 2002 óta profiként tekerő Alejandro Valverdének valószínűleg nem nagyon lehet újat mutatni ebben a sportágban. 

Kis túlzással már mindent megnyert, amit ő ezzel az adottsággal megnyerhetett, de egészen tavaly szeptemberig nem volt világbajnok. Így azt sem tudja, milyen szivárványszínű trikóban letekerni egy teljes szezont. Ma azonban elkezdődött az utazás, hisz a Challenge Mallorca első versenyén Valverde is ott volt a mezőnyben (sőt, kifejezetten jól tekert, hisz negyedik lett).

"A tél során háromszor annyi megívásom volt, mint általában, de igyekeztem mindenhol ott lenni. Persze sokszor szelektálni kellett. Nyomás és eredménykényszer eddig is volt, szóval ez a világbajnoki trikó miatt nem változik. A megszokott módon készültem, mert ez eddig is bejött. Néha talán kevesebbet mentem, mint szoktam, de lassan 39 évesen ez sokszor még jót is tesz. Élvezni szeretném az első versenyem, és az összes többit, ahol idén rajthoz állok."

Valverde mostanság adott nyilatkozataiban az utolsó mondat szinte állandóan visszaköszön. Mint elmondta, az idei - Tour de France nélküli - programját pont ennek fényében állította össze.

"A Giróig nagyjából olyan évem lesz, mint volt a tavalyi. Az olasz körön viszont Landát fogom segíteni. A Flandria elég extra lesz, de azt már nagyon szerettem volna megpróbálni. Fogalmam sincs, hogy milyen belülről, én ott idén újonc leszek."


043_dpa-pa_190130-99-790017_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Valverde áprilisban ünnepli majd a 39. születésnapját, a spanyol kerékpársport új reménységnek tartott Enric Mas viszont januárban múlt 24. Tényleg ő lehet az új Contador? Az a versenyző, akinek esélye lehet háromhetest nyerni? 

"Szerintem igen, óriási jövő áll előtte" - mondta Valverde a ciclo21.com-nak." Láttam a Vueltán, ott volt mellettem a vb-n, és nem okozott csalódást. Még fiatal, így nem kell tőle egyből elvárni a sárga trikót, de tényleg kiváló adottságokkal rendelkezik. Én személy szerint nagyon örülnék neki, ha idővel a Movistarhoz kerülne."

Ahhoz a Movistarhoz, ahol Valverde is teker és tekerni fog, egészen 2020 végéig.

"Sokszor felteszik nekem a kérdést, hogy a vb-arany után én vagyok-e a valaha volt legjobb spanyol versenyző. Azt hiszem, erre nem nekem kell válaszolni, ez egy olyan dolog, amit a szurkolók döntenek el. Számomra mindig Indurain lesz a valaha volt legnagyobb. És még ott van Freire, Contador, Delgado...Ők mindannyian kihozták magukból a maximumot a pályafutások során, és sok versenyt nyertek. Erre a kérdésre azt szoktam mondani, hogy én egyszerűen egy jó kerékpárosnak tartom magam."


📺 A Challenge Mallorca első állomásának (Trofeo Andratx - Lloseta) rövid összefoglalóját, ma este 19.45-től mutatjuk az Eurosport 2-n!
Hozzászólások