ES Bringa - Valverde: "Eddig minden rendben, de az összetettet illetően realista vagyok"
Valverde: "Eddig minden rendben, de az összetettet illetően realista vagyok"
Fotó: Europress/AFP

Valverde: "Eddig minden rendben, de az összetettet illetően realista vagyok"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/31 08:24
Azok után, hogy Nairo Quintana mindenki számára világossá tette, hogy ki a Movistar kapitánya, példamutatóan tekert a pénteki szakasz végén.


Mindent megtett azért, hogy Valverde befejezhesse a napot, pedig jól láthatóan lett volna benne még egy-két komoly megindulás.

De Quintana inkább szépen vezetett, annyit ment, ami a csapattársnak is jól esett, és amiből a többiek meg sem próbáltak továbbmenni. Persze, lehet mondani, hogy még csak az első héten járunk, ez volt a második komolyabb emelkedő, és ott az időfutam, de a Movistar pénteken akkor is megverte a mezőnyt.

"Napról-napra jobban érzem magam, ami jó jel" - mondta Quintana. "Ezúttal kifejezetten jól esett a hegy, és mivel tudtuk, hogy Alejandro is rendben van, mindannyian érte dolgoztunk. Gyakorlatilag azt csináltuk meg, amit a nap elején elterveztünk."

000_1JV9LS.jpgFotó: Europress/AFP

Valverdére továbbra sincsenek szavak, a pénteki befutó után már ő a legjobb movistaros, és csak 16 másodpercre van Lopeztől.

"Nairo fantasztikus volt, ennél tökéletesebb munkát nem tudott volna végezni" - mondta Valverde. "Húzta a sort, de ellépni nem tudott, mert Roglic és Lopez szépen jött. A befutónál szerencsére ki tudtam használni, hogy én vagyok a leggyorsabb. Mindketten nyertünk már szakaszt, ott vagyunk elől az összetettben, szóval eddig mindig rendben. Ennek ellenére a végső győzelmet illetően realista vagyok. Azt viszont látom, hogy Quintanában is benne lehet egy komoly eredmény."

Valverde tényleg elképesztő, az első és a tegnapi GT-szakaszgyőzelme között (!) 16 év telt el. Talán mondani sem kell, ilyen hosszú sorozatra korábban senki nem volt képes.

Még Merckx és Coppi sem.

Hozzászólások