ES Bringa - Valverde alapból úgy készült, hogy még egy évet versenyezni fog
Valverde alapból úgy készült, hogy még egy évet versenyezni fog
Fotó: Europress/AFP

Valverde alapból úgy készült, hogy még egy évet versenyezni fog

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/28 09:36
Tudjuk róla, hogy rajta egyszerűen nem fog az idő, de jövő nyáron már csak 41 éves lesz. Ha valaki kifejezetten sajnálhatja a halasztást, akkor ő Alejandro Valverde. De ebben a helyzetben természetesen ő is egyetért azzal, hogy az egészségünknél semmi nem fontosabb, és egyszerűen nincs esély az olimpiára.

"Nem lehetett más döntést hozni, el kellett halasztani az olimpiát" - mondta a Movistar Twitter oldalára kitette videóüzenetében Valverde. "Senki nem tud rendesen készülni, nincsenek versenyek, és egyébként is, az egészségünk a legfontosabb. Aki teheti, maradjon otthon, legyünk a családdal és csak a legszükségesebb dolgok miatt mozduljunk ki."

Alejandro Valverde nagy célja lett volna a tokiói olimpia mezőnyversenye, épp ezért télen még azt sem tartotta kizártnak, hogy nem megy végig a Touron. De mi lesz jövőre? Hisz a Movistar versenyzője április 25-én már a 40. születésnapját ünnepli.

"Jövő nyáron már 41 éves leszek, így nyilván akkor minden egy picit nehezebb lesz, de amúgy is lett volna még egy évig szerződésem. Én alapból úgy készültem, hogy 2021-ben versenyzeni fogok. Szóval ha a kapitány beválogat, ott leszek az olimpián."


Valverde jelent pillanatban otthon van Murciában, és nagyon nem tervezgeti a jövőt. Hisz ő sem tudja pontosan, hogy mikor lehet legközelebb élesben tekerni. Eredetileg Mashoz és Solerhez hasonlóan a Tour de France-on indult volna, de ezzel a versennyel kapcsolatban is minden bizonytalan.

"A járványt csak együtt győzhetjük le, méghozzá úgy, ha odafigyelünk magunkra és a másikra. Maradjunk otthon! Aztán a megszokottnál is jobban élvezhetjük majd a normális mindennapokat meg a szabadságot!"
Hozzászólások