ES Bringa - Valverde: "A sikerre éhesnek kell lenned, de a szivárványszínű trikó ellazít”
Valverde: "A sikerre éhesnek kell lenned, de a szivárványszínű trikó
ellazít”
Fotó: Europress/AFP

Valverde: "A sikerre éhesnek kell lenned, de a szivárványszínű trikó ellazít”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/11 10:22
A spanyol Radio Marca T4 című műsorának vendége volt múlt héten Alejandro Valverde. A Movistar versenyzője megerősítette, hogy a 15 napos Sierra Nevada-i összetartás után újra formába lendült.

"Ha nem is 100, de 90 vagy 95 százalékosan” rendbe jött a Belgiumban, a Liège-Bastogne-Liège előtti keresztcsont sérüléséből is, így már várja nagyon az újrakezdést.

„Köszönetet mondok a csapatnak és Richard Carapaznak a nagyszerű munkáért, melyet a Girón végeztek. Ha ott lettem volna, akkor sem sikerült volna jobban” – ismerte el Valverde, aki csípőproblémái nem indulhatott az olasz körversenyen. „Egyértelműen Richi volt a legerősebb, remélem, sokáig velünk marad."

Afelől, hogy ő maga folytatja-e a Movistarban, kétséget sem hagyott: „miattam nem kell aggódniuk”.

"Most rajtam a sor, hogy teljesítsek. A Tour de France a csapatnak és a versenyzőknek egyaránt fontos. Ez a legjelentősebb nagy körverseny, mely ugyanakkor a legnagyobb nyomást is helyezi a szereplőkre. A tizennegyedik vagy a tizenötödik Tourom lesz (valójában a tizenkettedik – Marca), és mindenekelőtt a csapatot fogom támogatni, hogy győzelemre segítsük Nairo Quintanát vagy Mikel Landát. Meglátjuk, hogyan sikerül, de első a csapat!”

Valverde szerint ahhoz, hogy nagy Tourt csináljanak, a fő cél megtörni az Ineos (volt Sky) egységét, mely „mindig is dominált és nehéz kizökkenteni”. Ezt próbálják majd meg a movistarosok. „De nemcsak mi, hanem a többi csapat is” – tette hozzá.     

000_1F20IM.jpg Fotó: Europress/AFP

A spanyol versenyző kiemelte, az ő korában már nem esik nehezére nagyvonalúnak lenni, és a társak segítését előtérbe helyezni a saját győzelmi törekvései helyett. 

"Nehezebb beállni segíteni, ha mondjuk 30 éves vagy és úgy gondolod, te is tudsz győzni, mert reális esélyt látsz saját sikeredre. De én már 39 vagyok, és azt szeretném, hogy a csapat diadalmaskodjon és a lehető legjobban teljesítsünk."

Szerinte a legérdekesebb kérdéskör az, hogyan hatott idei eredményeire a szivárványszínű trikó, elismerte ugyanis, hogy annak birtokában kevésbé éhes a sikerre.

"Egy csoda felvenni és viselni. Olyan mintha megnyernél egy versenyt, de utána egész évben nyersz, és akárhová mész, úgy tűnik, már győztél. Talán ezért volt kevés győzelmem idén és értem el hat második helyet. Sikerre éhesnek kell lenned, de a szivárványszínű trikó egy kicsit ellazít, jóllakottá tesz, pedig többet kellene dolgozni”
– fejtette ki Valverde.

Mindent összevetve hangsúlyozta, nagyon elégedett, hogy ő viselheti, naggyá téve ezzel Murciát és a város lakosait is. „Ezen leszek a jövőben is, 2021-ig biztosan.”

D71LIBsWkAUkgsx.jpg

A következő évben az olimpiai bajnoki címet szeretné megszerezni.

"Az olimpiai arany karrierem csúcsát jelentené, bár országúti kerékpárban kisebb dicsőséget jelent, mint egy világbajnoki cím, és ezt nem azért mondom, mert jelenleg enyém a szivárvány trikó.”

Szerinte nem lesz rossz az idei vb Yorkshire-ben, sok lesz a favorit, de neki már örökre a tavalyi verseny marad a kedvence.

Végezetül elmondta, elégedett és büszke saját csapatára, a Valverde-Terra Fecundisre, mely elég sok sikert ér el. „Sokat és gyorsan fejlődünk, az U23-asokkal már nyertünk versenyeket. Remélem, kiváló versenyzővé válnak a jövőben” – zárta Valverde.

Szöveg: Soós Péter


Hozzászólások