ES Bringa - "Óriási élmény, hogy ott lehettem a rajtnál" - ilyen volt Valter Attila első napja a Girón
Ilyen volt Valter Attila első napja a Girón
Fotó: Tuba Zoltán / tdh.hu

"Óriási élmény, hogy ott lehettem a rajtnál" - ilyen volt Valter Attila első napja a Girón

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/04 10:11
Bár az élő adásban sajnos lemaradtunk a rajtjáról, szombat délután 15.53-kor Valter Attila nekivágott élete első háromhetesének. Nagy hőség és komoly szél fogadta Palermóban, de ennek ellenére kifejezetten jól kezdett. Hisz ha megnézzük az idejét, csak 11 másodpercet kapott a kétszeres Giro-győztes Nibalitól, és a Fuglsang-Kruijswijk kettőst meg is előzte.

"Jó, hogy egyenkéntivel kezdtünk, így nem volt olyan stresszes az első szakasz" - mondta Valter Attila az Eurosportnak. "Komoly volt ez a mai nap, óriási élmény, hogy ott lehettem a rajtnál. Későn indultam, így szinte az egész napot a buszban töltöttem, és ott néztem Tv-n a többieket."

Ati tényleg későn, a mezőny végén, Nibalival és Fuglsanggal egy csoportban indult. Vagyis azonos körülmények között mentek, ezért is komoly eredmény, hogy például az Astana kapitányánál jobb időt tekert.

"Nagyon durva volt a szél, néha kifejezetten veszélyesen fújt be, szóval egyértelműen beleszólt a végeredménybe. Például a lejtmenetben sem lehetett úgy haladni, mint a pályabejáráson. Ahol én jobb időt mentem, mint élesben. Ahogy láttam, például Dennis sem tudta úgy engedni, ahogy szerette volna."

120637105_10157270400115723_2004161382017461667_o.jpgFotó: twitter

A CCC magyar versenyzője 17.04-es időt ment a 15 kilométeres időfutamon, ami picivel jobb, mint 53-as átlagot jelent. Nem rossz eredmény, de azt Ati is kihangsúlyozta, hogy neki nem az egyenkéntiken kell nagyot mennie.

"A városban nekem komoly szembeszelem volt, ami megfogott egy kicsit, de ha megnézzük az utolsó 40 indulót, közülük csak páran vertek meg, ami jól mutatja, hogy milyen lassú volt a lejtő. Én a pályabejáráson 90-el tudtam engedni lefelé, élesben a 80-at sem értem el...De nekem amúgy sem itt kellett nagyot mennem, hanem a későbbiekben. Nagyon várom már a következő szakaszokat."

Akárcsak mi. Ma délután 13.00-kor kezdünk az Eurosport 2-n! 

Hozzászólások