ES Bringa - Valter Attila: "Ez kegyetlen volt"
Valter Attila: "Ez kegyetlen volt"
Fotó: Europress/AFP

Valter Attila: "Ez kegyetlen volt"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/02/22 09:12
Ennél a tegnapinál azért létezik nyugisabb, kevésbé stresszes, és jóval könnyebb bemutatkozás is. Valter Attilának azonban kő kemény szakasza volt vasárnap az idei első versenyén.

Az oldalszél ugyanis szó szerint szétfújta a mezőnyt az UAE Touron, az első pillanattól fogva nem volt megállás a sivatagban, így teljesen őrültre sikerült a vasárnapi nyitószakasz. Pedig Valter Attila akár egy kellemes tekeréssel is bemutatkozhatott volna az FDJ mezében.

"Ez kegyetlen volt, egész nap nem szóltam egy szót sem. Onnantól kezdve, hogy ellépett a van der Poel-féle csoport, egészen a célig nem volt megállás" - írta nekünk Ati az 1. szakasz után.

1303287942_1613910570.jpgFotó: Europress/AFP

Az FDJ versenyzője végül Nibalihoz, Valverdéhez, Froome-hoz, Ewanhez vagy Sam Bennetthez hasonlóan a főmezőnyben jött meg, 8.29-es hátránnyal. A francia csapatból csak Anthony Roux maradt az első csoportban, ő szakaszgyőztessel azonos időt kapott. Az UAE Tour nyitószakaszát Mathieu van der Poel nyerte, a korábbi kiváló Rabobank versenyző Erik Dekker fia, a a Jumbónál tekerő David Dekker előtt.

Az UAE Tour hétfőn egy rövid, 13 kilométeres időfutammal folytatódik, élő közvetítés 11.45-től az Eurosporton. Valter Attila öt perccel korábban, 11.40-kor rajtol.


Hozzászólások