ES Bringa - Valter Attila és Remco Evenepoel újra egy mezőnyben - kezdődik a Lengyel körverseny!
Valter Attila és Remco Evenepoel újra egy mezőnyben - kezdődik a Lengyel körverseny!
Fotó: Europress/AFP

Valter Attila és Remco Evenepoel újra egy mezőnyben - kezdődik a Lengyel körverseny!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/05 09:49
Két olasz egynapos után máris itt a folytatás, ma elkezdődik az öt szakaszos Lengyel körverseny, Valter Attilával, Kusztor Petivel és Peák Barnával a mezőnyben.

Számunkra nyilván a CCC magyar versenyzője miatt igazán fontos a ma induló Lengyel kör, de azért csak ott lesz a rajtnál az a Remco Evenepoel, aki valósággal szárnyal, és eddig mindhárom idei többnaposát megnyerte. 

A Quick-Step belga versenyzőjéről (aki szombaton a burgosi körön húzta be az összetettet) Dina Marci mondta azt, hogy őt bizony nem lepné meg, ha a Girón tényleg harcban lenne a rózsaszín trikóért. A teljes beszélgetés ITT meghallgatható.

Evenepoel egyébként nem titkolt céllal a Lombardiára melegít, ahol elnézve a formáját, nyilván nem lesz teljesen esélytelen. 

"Most nincs időfutam, mások a szakaszok, mint Burgosban voltak, és van legalább 20 versenyző, akinek minden esélye megvan az összetett megnyerésére" - mondta Evenepoel. "Nem elvárás velem szemben a Lengyel kör megnyerése, inkább a Lombardiára hangolok, de ha jól megy, nyilván nem fogom behúzni a féket."

image.jpgFotó: twitter

Peák Barna az első idei Mitchelton-Scottos versenyére készül, Kusztor Peti (Novo Nordisk) a Circuito de Getxo után készül az első szüneti utáni többnaposára, Valter Attila négy nappal a burgosi kör után áll rajthoz Lengyelországban. A CCC magyar versenyzője az előző héten egy első szakaszos bukás miatt szedett össze komolyabb hátrányt, így a folytatásban az összetettre már nem lehetett esélye.

Az utolsó hegyi befutós napon (Lagunas de Neila) viszont már saját elmondása szerint is egész jól ment, csak 1.49-et kapott a szakaszgyőztes Sosától, így könnyen lehet, hogy a lengyel kör két hegyesebb napján (péntek, szombat), Ati már gond nélkül ott lesz a legjobbak mellett.

És ne felejtsük el, Evenepoel mellett szinte biztos, hogy őt is láthatjuk jövő héten a Lombardián.

77. Lengyel körverseny - Az összetett esélyesek

Remco Evenepoel, Jakob Fuglsang, 
Maximilian Schachmann, Simon Yates, Tim Wellens, Diego Ulissi, Esteban Chaves, Wout Poels
Akikre érdemes figyelni: Valter Attila, Jonas Vingegaard, Rui Costa, Rafal Majka, Wilco Kelderman, Richard Carapaz, Ion Izagirre, Ilnur Zakarin, Rudy Molard, Chris Hamilton, Brandon McNulty, Tobias Foss, Rohan Dennis


Hozzászólások