ES Bringa - Két magyar versenyző is ott lesz a burgosi körön
Két magyar versenyző is ott lesz a burgosi körversenyen
Fotó: tourdehongrie.hu

Két magyar versenyző is ott lesz a burgosi körön

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/13 10:08
Szinte biztos, hogy Dina Marci mellett Valter Attilia is indulni fog a július 28-án rajtoló burgosi körversenyen, amelyre 40 csapat adta le az előzetes nevezését. Ilyen sokan természetesen nem indulnak, de a CCC és a Kometa mellett további 14 World Tour együttes lesz ott a rajtnál. 

Számunkra persze az a legfontosabb, hogy információink szerint a CCC csapatába bekerült Valter Attila, akinek az újrakezdés – és az összetettben 10. helyen zárt Tour du Var óta – ez lesz az első éles versenye. A Kometa-Xstra kerékpárosa, Dina Marci is ott folytatja a szezont, neki a Valencia és a Tour of Antalya után a Burgos lehet a harmadik idei többnaposa. 

A két magyar versenyzőn kívül egyébként Alejandro Valverde, Enric Mas, Marc Soler, Richard Carapaz, Mikel Landa, Simon Yates, Steven Kruijswijk, Fabio Aru, Rafal Majka, Alexander Kristoff, Arnaud Démare, Nacer Bouhanni és a világbajnok Mads Pedersen is ezen a versenyen áll rajthoz.

190616_TDH_5_sz_104.jpgFotó: tourdehongrie.hu

Marci aztán csapattársához, Fetter Erikhez hasonlóan ott lesz Franciaországban, az augusztus 7-én rajtoló Tour de l’Ain-en (élő közvetítés az Eurosporton!), a Mitchelton-Scottnál tekerő Peák Barnának pedig várhatóan a Giro dell'Emilia (08.18) lesz a folytatás utáni első versenye.

A valószínűleg legtöbb magyar szurkolót foglalkoztató kérdésre azonban még továbbra sincs biztos válasz, vagyis továbbra sem tudni, hogy Valter Attila idén melyik háromhetesen kaphat szerepet a CCC-ben. Viszont ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Lombardia indulása majdnem biztos.

Hozzászólások