ES Bringa - Valter Attila a főmezőnyben jött meg, Ulissi 4 év után nyert újra a Girón
Valter Attila a főmezőnyben jött meg, Ulissi 4 év után nyert újra a Girón
Fotó: Europress/AFP

Valter Attila a főmezőnyben jött meg, Ulissi 4 év után nyert újra a Girón

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/04 19:34
Nem Matthews, nem Sagan, hanem négy év után újra Diego Ulissi. Az UAE olasz versenyzője nyerte a Giro 2. szakaszát, az összetett esélyesek együtt jöttek meg. Valter Attila is gond nélkül bírta a végét, a CCC versenyzője a 44. helyen, vagyis a főmezőnyben gurult be a célba. Holnap jön az Etna, vagyis az első hegyi befutós szakasz.


Ez történt

Astana drámával indult a nap, a kazah csapat Lopez után Vlasovot is elveszítette, aki gyomorproblémák miatt adta fel a Girót. A második szicíliai nap sokáig nyugisan alakult, elment egy öt fős szökés, de az Ineos-Sunweb-UAE hármas figyelt rá, hogy De Gendtéknek ne legyen komoly előnyük.

Agrigentóhoz közeledve érezhetően nőtt a tempó, az összetett esélyesek is előre jöttek Diego Ulissihez hasonlóan, aki kinézte magának ezt a szakaszt. Három és fél kilométeres emelkedő, átlagban 5.5%, ezt a befutót mintha neki tervezték volna. De Sagan is érezte az erőt, Matthews-zal ellentétben a kulcspillanatban meg is jelent elől, de Ulissit nem tudta megverni. 

Az összetett esélyesek együtt jöttek meg, Ganna megtartotta a rózsaszín trikót, Valter Attila a 44. helyen érkezett célba. Vagyis abban az 5 másodpercet kapó sorban jött meg, ahol Nibali, Thomas, Fuglsang vagy a rózsaszín trikós.

Az összetett érdemben nem változott, Sagan a második helyének köszönhetően megszerezte a kék trikót, a napot fehérben kezdő Bjerg az egész napos munkája miatt lecsúszott a harmadik helyről (vagyis G már dobogón), Valter Ati pedig két nap után a 41. helyen áll (1.40 hátránnyal).

A 2. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes -  Diego Ulissi (UAE)

2011-ben nyert először az olasz körön, legutóbb ez négy évvel ezelőtt, még Lampre mezben sikerült neki. Összesen hét győzelme van a Giróról, ami nagyon komoly eredmény.

A nap száma - 44

Valter Attila a 44. helyen zárta a Giro második szakaszát. Pont a rózsaszín trikós Ganna mellett/mögött gurult be a célba.

A nap nyilatkozata

"Éreztem a hajrában, hogy sokan vagyunk, csomó sprinternek kényelmes volt a tempó. Ezért is küldtem előre Contit, hogy kicsit húzza meg a sort. Tökéletesen működött a taktikánk." (Diego Ulissi)

Ez jön

Az Etna, vagyis az első hegyi befutó. Szicília legendás vulkánját egy új oldaláról ismerjük meg, hisz innen még nem mászták meg ezt a hegyet. Ez az oldal most 18.8 kilométer hosszú lesz, és átlagban 6.6%-os.

🗺️ A 3. szakasz szintrajza: ITT
📺: Eurosport 2 - 12.25 (ismétlés: 20.30 és Eurosport: 22.30)

Hozzászólások