ES Bringa - Großschartner nyerte a Burgos első szakaszát, Valter Ati és Dina Marci is benne volt egy nagy bukásban
Großschartner nyerte a Burgos első szakaszát, Valter Ati és Dina Marci is benne volt egy nagy bukásban
Fotó: Europress/AFP

Großschartner nyerte a Burgos első szakaszát, Valter Ati és Dina Marci is benne volt egy nagy bukásban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/28 18:47
Felix Großschartner nyerte a Vuelta a Burgos keddi első szakaszát, amely akárcsak tavaly, a katedrális melleti emelkedőn ért véget. A mezőnyben tekerő mindkét magyar versenyző benne volt egy nagy bukásban, Valter Attila 8.24 hátránnyal ért célba, három másodperccel később, mint Dina Marci.

A Bora egyébként nagyon komolyan elkezdte/újrakezdte a szezont, hisz a szebeni kört is figyelembe véve, négy nap alatt hat szakaszt nyertek. Großschartnernek a mai volt az első idei győzelme, ő legutóbb tavaly a török körön tudott nyerni (szakasz+összetett).

A Bora versenyzője mögött Almeida (DQS), Aranburu (Astana) és Valverde jött meg 8 másodperc hátránnyal, Evenepoel a 10 másodpercet kapó sorban érkezett célba.

Valter Attila a mai nyitószakaszon sajnos benne volt egy bukásban (alá estek, nem tudta kivédeni a szitut), elhagyta a napszemüvegét, eltört a váza, de komolyabban szerencsére nem sérült meg. Saját megfogalmazása szerint, holnapra már rendben lesz. A CCC versenyzője 8.24-et kapott (akárcsak Marc Soler), Dina Marci pedig szinte ugyanabban a sorban, 8.21 hátránnyal jött meg.

Marci szintén "benne volt" az oldalszeles rész előtti nagy bukásban, és bár nem esett el, kapott egy hátsó defektet, majd legalább 20 kilométert ment az egyik csapattársa (sokkal kisebb vázméretű) kerékpárjával.

A Vuelta a Burgos szerdán egy sík szakasszal folytatódik, csütörtökön pedig jön a Picón Blanco, egy igazi hegyi befutó.  

Hozzászólások