ES Bringa - Valter Attila a 27. helyen zárta pályafutása első háromhetesét, Geoghegan Hart 39 másodperccel nyerte az összetettet
Valter Attila a 27. helyen zárta pályafutása első háromhetesét, Geoghegan Hart 39 másodperccel nyerte az összetettet
Fotó: Europress/AFP

Valter Attila a 27. helyen zárta pályafutása első háromhetesét, Geoghegan Hart 39 másodperccel nyerte az összetettet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/25 19:42
Döntetlenről indult, de nem sokáig volt szoros a Giro utolsó időfutama. Geoghegan Hart 39 másodperccel verte Jai Hindley-t, így megnyerte pályafutása első háromhetesét. Ganna a harmadik egyenkéntit is behúzta, az Ineos így két trikóval és 7 (!) szakaszgyőzelemmel zárt. Valter Attila a 27. helyen fejezte be pályafutása első háromhetesét. 

Ez történt

Tao Geoghegan Hart egy pillanatnyi kétséget sem hagyott senkiben azt illetően, ki a jobb időfutamos, már az első ellenőrző pontnál is magabiztosan vezetett, végül 39 másodpercet adott a napot rózsaszínben kezdő Jay Hindley-nek. A Sunweb versenyzője, akárcsak korábban Purito vagy Quintana, az utolsó szakaszon, vagyis a milánói időfutamon vesztette el az összetett első helyét.

Az Ineos tarolt ezen a Girón, hiába veszítették el hamar Geraint Thomast, Geoghegan Hart a rózsaszín mellett a fehér trikót is vitte, és összesen 7 szakaszt nyertek. Ganna mindhárom időfutamot behúzta, a mai napon 17:16-os időt ment a 15 kilométerre, ami 54,5-ös átlag.

Ahogy az várható volt, Kelderman megtartotta a harmadik helyét összetettben, a 15 napot rózsaszínben tekerő Joao Almeida megszerezte a 4. helyet, Valter Attila pedig 41. lett az utolsó szakaszon. A CCC magyar versenyzője 1.39-et kapott Gannától, és megtartotta a 27. helyét összetettben.

Nem tudunk mást írni: köszönjük Attilának ezt a három hetet, egészen elképesztő volt ismét magyar kerékpárost látni egy nagy körversenyen. 

A 21. szakasz végeredménye: ITT 
Az összetett végeredménye: ITT 


A szakaszgyőztes - Filippo Ganna (Ineos)

Nehéz rá mit mondani. Teljesen egyértelmű, hogy ő ebben a számban most a világ legjobbja. Olasz bajnok, világbajnok, és élete első Giróján mindhárom egyenkéntit simán behúzta. Elképesztően jó versenye volt, hisz szökésből is nyerni tudott.

A nap száma - 0

Ennyi szakaszt töltött rózsaszínben Tao Geoghegan Hart. Ő a Giro történetének első versenyzője, aki úgy nyerte meg az összetettet, hogy a legutolsó napon szerezte meg a trikót.

A nap nyilatkozata

"Tao miatt boldogabb vagyok, mint saját magam miatt. Amikor ránéztem reggel, láttam a szemében, hogy meglesz a rózsaszín trikó, és a 7. szakaszgyőzelmünkben is biztos voltam." (Filippo Ganna)

A 2020 Giro d'Italia végeredménye

Rózsaszín trikó
(összetett győztes): Tao Geoghegan Hart (Ineos)
A top 3: 
Tao Geoghegan Hart (Ineos), Jay Hindley (Sunweb), Wilco Kelderman (Sunweb)
Ciklámen trikó (pontverseny): Arnaud Demare (FDJ)
Kék trikó (hegyi összetett): Ruben Guerreiro (EF)
Fehér trikó (legjobb fiatal): 
Tao Geoghegan Hart (Ineos)
Csapatverseny
INEOS Grenadiers

📺 Giro összefoglaló (10.26): Eurosport - 17.00 (ismétlés: 20.55)

Hozzászólások