ES Bringa - Ilyen volt Valter Attila Girója a második pihenőnapig
Ilyen volt Valter Attila Girója a második pihenőnapig
Fotó: Europress/AFP

Ilyen volt Valter Attila Girója a második pihenőnapig

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/19 16:50
"Az első pihenőnap előtt még megfordult a fejemben, hogy mennék tovább, de ez a mai szünet már nagyon kellett. A második hét eleje óta - amikor a COVID miatt kiszálltak egyes csapatok - elképesztő menés van" - Ezt mondta hétfő délelőtt Valter Attila az Eurosportnak, miután a Giro második hetét is lenyomta, és 15 szakasz után még mindig ott van a top20 közelében.

"Elképesztően sokat tanultam már most" - mondta Valter Attila az Eurosportnak hétfő délelőtt, és ha jobban belegondolunk, ennél számára semmi nem lehet fontosabb.

Hogy milyenek belülről a nagy nevek, hogyan viselkednek a Giro-esélyes sztárok, milyen arc élőben - a blogjában egyébként mindenkibe beleálló Fuglsang -, milyen szobatárs de la Parte, és kivel tudott Ati eddig sokat beszélgetni menet közben, arról majd a keddi élő adásban mesélünk, most nézzük, milyen volt a második hete a Girón.  


10. szakasz (Lanciano › Tortoreto)

A pihenőnap utáni első szakasz, Sagan emlékezetes szökése, és a rajt előtti izgalom a pozitív koronavírus-tesztek miatt. Attila 32. lett a nap végén, 33 másodpercet kapott a rózsaszín trikós sorától. Mivel kiszállt a komplett Jumbo és a Mitchelton-Scott, hat helyett jött előre összetettben.

És persze ott van a nap elején rögzített vicces videó, amikor az olasz szurkolók Chietiben üvöltve várták a magyar versenyzőt.

11. szakasz (Porto Sant'Elpidio › Rimini)

A sprint Riminiben, és Démare negyedik győzelme. Nem sokkal a cél előtt Attila előtt megszakadt a sor, így 29 másodpercet kapott a főmezőnytől. De maradt a 22. helyen összetettben.

121141512_10157293683585723_6300802454475775956_n.jpgFotó: facebook

12. szakasz (Cesenatico › Cesenatico)

Nehéz, esős és kifejezetten hideg szakasz, amit Attila és Zakarin 21 perc hátránnyal zárt. Itt szó nem volt arról, hogy meg kellett állnia az orosz versenyző miatt, ők ketten szinte egy időben szakadtak le. Ati ugyan egyszer jól láthatóan felhozta Zakarint, de aztán már egyikük sem maradt ott a főmezőnyben. Az összetett viszont nem változott, a CCC magyar versenyzője maradt a 22.helyen. 

13. szakasz (Cervia › Monselice)

"Ez csak papíron volt egy könnyű nap, a valóságban egyáltalán nem tűnt annak" - mondta Attila a CCC honlapjának. A magyar versenyző 41 másodpercet kapott a szakaszgyőztes Diego Ulissitől (vagyis az összetett esélyesek sorától), és maradt a 22. helyen. Jöhetett a 34 kilométer hosszú egyenkénti.

"Tényleg nem tudom mire lehetek jó, annyit szeretnék, hogy essen jól a szakasz" - mondta Ati még péntek este az Eurosportnak.

Ekok88LVkAAcbwK.jpgFotó: facebook

14. szakasz  (Conegliano › Valdobbiadene) 

Kifejezetten jó idő, "saját" kisérőautó, rádió és pályabejárás nélkül. Valter mindössze 5 másodpercet kapott Nibalitól, és megelőzte Fuglsangot. Az időfutamot megint Ganna nyerte, a versenyben lévő 7 CCC-s kerékpáros közül öten is a legjobb 25-ben zártak (Ati lett a huszonnegyedik). 

15. szakasz (Base Aerea Rivolto › Piancavallo)

Egy komoly hegyi szakasz a második hét végére, ahol Valter majdnem a Piancavallo lábáig tartotta a főmezőny tempóját. Mivel a lefelében ott maradt Zakarin mellett, idővel - főleg a sík részen - megszakadt előttük a sor, és bár sikerült a felzárkózás, ez nem kevés erejébe került. Attila bő kilenc percet kapott, de két hét után így is ott van a top20 közelében, ami óriási eredmény.

"Szeretnék jól menni az utolsó héten, és mostantól cél is lehet a top20, de ez nem lesz könnyű" - mesélte Attila a második pihenőnapon. "Itt hiába tervezed meg a szökést, ez nem így működik, hogy kitalálsz valamit előre. Soha nem lehet tudni, melyik elmenést engedik el. Az a legfontosabb, hogy már annyit tanultam, mint sehol máshol, és olyan számaim voltak két hét után, amire nem gondoltam volna. Ez a Giro a jövőt illetően jelenthet sokat. Nézzétek meg Geoghegan Hartot, erős srác, de neki is a negyedik GT-n jött össze a szakaszgyőzelem."


Ilyen volt Valter Attila Girója az első pihenőnapig | Eurosport

Ugyan az élő adásban sajnos lemaradtunk a rajtjáról, de október 3-án, 15:53-kor Valter Attila nekivágott élete első háromhetesének. Nagy hőség és komoly szél fogadta Palermóban, de ennek ellenére kifejezetten jól kezdett. Hisz mindössze 11 másodpercet kapott a kétszeres Giro-győztes Nibalitól, és a Fuglsang-Kruijswijk kettőst meg is előzte.

Hozzászólások