ES Bringa - Valter Attila csapata is kénytelen csökkenteni a versenyzői fizetését
Valter Attila csapata is kénytelen csökkenteni a versenyzői fizetését
Fotó: Europress/AFP

Valter Attila csapata is kénytelen csökkenteni a versenyzői fizetését

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/04/03 21:08
Korábban már több World Tour csapat bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt - költséghatékonysági okokból - kénytelen csökkenteni a versenyzői fizetését. Pénteken kiderült, hogy a Valter Attilát foglalkoztató CCC is erre lépésre szánta el magát.

A lengyel csapat péntek este adott ki egy sajtóközleményt, ahol Jim Ochowicz magyarázta el a helyzetet.

"Még pár héttel ezelőtt sem láttuk tisztán azt, hogy erre a lépésre szükség lesz" - írta Ochowicz, a CCC csapatának vezetője. 

"A világjárvány gazdasági hatásai minket is elértek, nincsenek versenyek, és június elejéig biztosan nem is lesznek. Így más csapatokhoz hasonlóan nekünk is bevételkieséssel kell szembenéznünk. Annak érdekében, hogy a költségvetésünk komolyabban ne sérüljön, a kiszolgáló személyzet egy részét átmenetileg elbocsátottuk, a versenyzőink fizetését pedig jelentősen csökkentettük. Reméljük, ahogy újraindul a szezon, minden normalizálódik, és változatlan költségvetéssel tudunk tovább dolgozni." 

000_1P83NO.jpg Fotó: Europress/AFP

A lengyel sajtó igen komoly, 80%-os fizetéscsökkentésről tud, de a hírek szerint a Bahrain-McLaren csapatánál is hasonló intézkedést hozott meg a vezetőség. Darius Milek a CCC cégcsoport tulajdonosa a lengyel sportowefakty.pl-nek nyilatkozva elmondta, bár nagyon fáj számára a döntés, de ebben a helyzetben egyszerűen nincs értelme tovább szponzorálnia a csapatot.

"Nincs verseny, nincs közvetítés, nem vagyunk láthatóak az Eurosporton, gyakorlatilag nem tudunk hol megjelenni, így a szponzorációból származó bevételünk sincs. Májusban nem lesz Giro, a Tourról sem tudni semmit, egész egyszerűen ebben a helyzetben nincs értelme tovább szponzorálni a csapatot"
- nyilatkozta Milek, aki azt is megjegyezte, hogy a cipőbolt hálózatának forgalma az első negyedévben 9%-al visszaesett az előző év hasonló időszakához képest.

A CCC-nek még a következő év végéig is szerződése van a WT-csapat finanszírozására, de lengyel sajtóhírek szerint Milek nem biztos, hogy vállalni tudja a 2021-es szezont.

Hozzászólások