ES Bringa - Valter Ati: "A víz miatt nem látszott, hogy van egy kátyú az úton"
Valter Ati: "A víz miatt nem látszott, hogy van egy kátyú az úton"
Fotó: youtube/Cycling Pro

Valter Ati: "A víz miatt nem látszott, hogy van egy kátyú az úton"

Rév DánielRév Dániel
2019/09/25 12:25
Nem sikerült jól az országúti kerékpáros világbajnokság keddi U23-as időfutam versenye a magyar bajnok Valter Attilának. A CCC Development Team versenyzője a pálya második felén bukott, egy olyan kátyúba hajtott bele, amelyet ellepett a hatalmas eső miatt a víz. Szerencsére Ati jól van, pénteken ott lesz a korosztálya mezőnyversenyén.

Az időfutam után a magyar kerékpáros, aki idén szakaszt nyert a legfontosabb U23-as versenynek számító Tour de l'Aveniren, az Eurosport francia munkatársának nyilatkozott az esetről.

"Volt már egy-két extrém napom ebben a szezonban, és korábban is, de ez más szint volt. Az egész verseny olyan volt, mintha egy úszómedencében mentünk volna.

Elég nagy tempónál mentem bele egy kátyúba, ami tele volt vízzel, úgyhogy nem is lehetett látni, hogy az a kátyú ott volt. Nagyon nagy sebességgel buktam, lehet, hogy ez volt életem legnagyobb esése, de szerencsés voltam, és egy darabban megérkeztem a célba. Sajnos elég sok zúzódásom van, eléggé odavertem magam, de remélhetőleg pénteken rajthoz tudok állni.

Nyilván nem lehet egy világbajnoki versenyt törölni, úgyhogy nem tudom, hogy a szervezők mit tehettek volna, de talán megtehették volna azt, hogy azon a pályán menjünk, amit a parakerékpárosok használtak, mert az általunk letekert pályán voltak nagyon szűk utak, amelyek nagyon csúsztak és nem is voltak a legjobb állapotban."

Szerencsére Ati a friss hírek szerint jól van, kisebb horzsolásokkal úszta meg a bukást, és ott lesz pénteken a mezőnyversenyen, amelyen Magyarország öt fős csapattal próbálja meg felvenni a versenyt a világ legnagyobb kerékpáros nemzeteivel!

A mezőnyversenyt szeptember 27-én, pénteken 15:00-tól közvetítjük az Eurosport1-en.

Hozzászólások