valgren boldogan sörözhet

shadow

Az Omloop után itt a második komoly egynapos győzelem, Michael Valgren nyerte a vasárnapi Amstel Gold Race-t.  A Mitcheton-Scottnál tekerő Roman Kreuzigrrel tudott elszakadni egy komoly sortól, amelyben Sagan, Valverde, csapattársa Fuglsang, illetve Alaphilippe is ott tekert.

Ketten meccselték le a hajrát, és ezt nem túl nagy meglepetésre, Valgren nyerte Kreuziger előtt. Az Astana versenyzője 1997 (Bjarne Riis) után az első dán kerékpáros, aki megnyerte az Amstelt.

A Valgren-Kreuziger kettős mögött, Gasparotto (Bahrain-Merida) lett a harmadik, majd jött az a Peter Sagan, aki saját elmondása szerint, igencsak érezte a lábaiban az egy héttel ezelőtti Roubaix-t.

"Az előbb beszéltem Vinóval, és azt mondta, hogy ez egy csodálatos csapatmunka volt. Maximálisan egyet tudok vele érteni" - nyilatkozta Valgren. "De Vreese a nap elején ment nagyot, aztán jött Omar, majd a végén Jakob. Először ő ment, ezzel kicsit fárasztotta a többieket, végül én következtem. Jókor mentem, Fuglsang pedig folyamatosan mondta a fülemre, hogy nyomjad, mert ez meglehet. És tényleg meglett. Nagyon szép versenyt zárt ma az Astana."

A nap befejezéseként pedig jöhetett az elmaradhatatlan sörözés.
És ekkor, Michael Valgren mosolyogott a legjobban.