ES Bringa - Valencia: Pogacar szenzációs, ismét övé az összetett!
Valencia: Pogacar szenzációs, ismét övé az összetett!
Fotó: Europress/AFP

Valencia: Pogacar szenzációs, ismét övé az összetett!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/08 16:49
A mai befutó fényében szeretném megtudni, hogy mondják spanyolul azt, hogy 'tolj meg légyszi'? Ezt a kérdést tette fel a valenciai kör mai szakasza előtt Stijn Steels, szóval gondolhatjuk, hogy milyen komoly hegy várt a mezőnyre.

A bő 5 kilométer hosszú, átlagosan (!) 11%-os Sierra de Bernia a szintrajza alapján tényleg alkalmasnak tűnt  arra, hogy eldöntse az összetettet, ráadásul a királyszakasz előtt heten is azonos idővel álltak.

Nem meglepetés, hogy a sárga trikóért hajtó csoportból először Tadej Pogacar indult meg, akire képtelenek voltak reagálni a többiek. Az UAE szlovén versenyzője egyedül végignyomott három kilométert (ennek a résznek 14% volt az átlag meredeksége), és öt másodperc előnnyel megnyerte a szakaszt. 


A második helyen Poels jött meg, a sárga trikós Haig 5 másodpercet kapott, vagyis újra Pogacar vezet összetettben. És ha túléli az utolsó szakaszt (ahol szinte biztos a sprint), akkor övé lesz a valenciai kör.

Dina Marci
a 26. helyen fejezte be a szombati napot, 2.47-es hátránnyal. A vasárnapi utolsó szakaszt 14.30-tól közvetítjük élőben az Eurosporton!

Hozzászólások