ES Bringa - Vajon mire készül idén Nairo Quintana?
Vajon mire készül idén Nairo Quintana?
Fotó: Europress/AFP

Vajon mire készül idén Nairo Quintana?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/24 18:01

A 2018-as év nagyon nem úgy sikerült Nairo Quintana számára, mint ahogy azt előre eltervezte. Tizedik lett a Touron, nyolcadik a Vueltán, ez az ő szintjén nagyjából semmi. Főleg azért, mert gyakorlatilag egyszer sem érezte rajta az ember, hogy igen, ezt a háromhetest ő tényleg megnyerheti.

Épp ezért, valamit változtatni kell, mert egyre több a kifogás, az eredmények meg nem jönnek. Quintana így a változás reményében összeállt az olaszok egykori kiváló egynapos menőjével, Michele Bartolival.

"Kiválóan regenerálódik, ami egy háromhetes menő esetében mindennek az alapja. Tényleg képes lehet bármelyik versenyt megnyerni" - mondta róla Bartoli, és itt szokott jönni egy nagy DE.

Merthogy Quintana már öt Touron indult, de talán először, 2013-ban volt legközelebb a győzelemhez. Azóta nem igazán tudott veszélyes lenni Froome-ra, mert általában ő volt/lett volna az ellenfél. Persze, nyert két nagy kört, de tudjuk, hogy nála mi lenne a cél.

000_1BO8HA.jpg Fotó: Europress/AFP

Pletykálják róla, hogy szeret egyedül, érzésből edzeni, ami nem mindig előny. Vagyis sokáig lehet, hogy az volt, de sárga trikó nem lett belőle. Épp ezért Bartoli mellett ebben az évben már az új sportigazgató, a BMC-től érkező Max Sciandri is vele foglalkozik, a csapata pedig biztosította számára a nyugodt felkészülés lehetőségét.

Vagyis a tavalyi évvel ellentétben Quintana már rég tudja, hogy a Tour de France csak az övé lesz. Mivel Landa Girózik. 

"Azt gondolom, hogy bennem van a Tour-győzelem. Idén ezért fogok mindent megtenni" - nyilatkozta Quintana, aki ezt a két mondatot az elmúlt években mindig ellőtte.

A végeredményt meg jól ismerjük.


📆 Nairo Quintana január 27-én, az általunk is élőben közvetített Vuelta a San Juanon kezdi az új szezont. Az  első európai versenye a Párizs-Nizza (03.10) lesz.
Hozzászólások