ES Bringa - Újabb Quick-Step-győzelem, Viviani nyerte a sprintet!
Újabb Quick-Step-győzelem, Viviani nyerte a sprintet!
Fotó: Europress/AFP

Újabb Quick-Step-győzelem, Viviani nyerte a sprintet!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/09 20:08
Nem ez lesz a Tour de France történetének legizgalmasabb szakasza, Elia Viviani mégis nehezen fogja elfelejteni a mai befutót. Először nyert pályafutása során a francia körön, ráadásul ezt a győzelmet nem nagyon kell magyaráznia. Minőségi mezőnyben, kiváló felvezetés után, az összes komoly ellenfelét ledurrantva nyert Nancy-ban, így már mindhárom GT-ről van szakaszgyőzelme.

Ez történt
Újabb hosszú, kétszáz kilométer feletti szakasz, melynek nagy részét a Yoann Offredo, Frederik Backaert és Michael Schar töltötte szökésben. Egy Pinot defektet, és két kisebb bukást leszámítva (Woods és Gallopin sem esett óriásit) nem volt túl izgalmas a keddi szakasz, ahogy várható volt, összejött a sprint. Ahol Richeze és Morkov kiválóan hozták helyzetbe Vivianit, akin látszott, hogy elképesztően akarta ezt a győzelmet. Nem is hibázta el a sprintet, Kristoff és Ewan előtt nyerte a hajrát, a továbbra is zöld trikós Peter Sagan negyedik lett. 

A Cofidissel hírbe hozott Elia Viviani tehát megcsinált azt, amiért jött, végre nyert egy szakaszt a Touron. Pályafutása során először. 

A nagyok nyugis napon vannak túl, az összetett nem változott. 

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: 
ITT


A szakaszgyőztes - Elia Viviani (Quick-Step)
A Girón már ötször, a Vuletán tavaly háromszor nyert, ma pedig a Tourt is kipipálhatta.

A nap száma - 48
Ennyi győzelemnél jár az idei szezonban a Quick-Step.

A nap mondása
"Már a tél sorén is azt mondtam magamban, hogy nagyon kellene nyerni egy szakaszt a Touron. A rosszul sikerült Giro után pedig ez volt a legnagyobb célom." (Elia Viviani)

Ez jön
Szerdán Colmarba érkezik egy mezőny, egy kifejezetten érdekes, talán megint Alaphilippe által megálmodott szakasz végén. Négy hegyet kell megmászni a szerdai etap során, ezek közül kettő, az utolsó negyvenesen belül lesz.

Az 5. szakasz szintrajza: ITT
TV: 13.05 - Eurosport (ismétlés: 21.00 - Eurosport)

Hozzászólások