ES Bringa - Túlszárnyalhatja az öccse Egan Bernalt?
Túlszárnyalhatja az öccse Egan Bernalt?
Fotó: Europress/AFP

Túlszárnyalhatja az öccse Egan Bernalt?

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/05 09:46
Ronald Bernal bátyja nyomdokain, az általa már kitaposott ösvényen halad afelé, hogy ő is olyan versenyző legyen, mint Egan. Az orvostudomány szerint még nagyobbá válhat, mint a 2019-es Tour de France nála nyolc évvel idősebb győztese.

Nem Egan a Bernal-család egyetlen sportolója, öccsén és a Tour-győztesen kívül édesapjuk, Germán maga is kerékpározott – amatőr szinten, de rendkívüli lelkesedéssel. Ronald Bernal alig 14 éves, de már pontosan tudja, mit akar elérni az életben: testvére lépteit követi, hogy egyszer leigazolja egy profi csapat és megmutassa, családja bővelkedik a tehetségekben.

Egan 2014-ben Fabio Rodríguez iskolájában kezdte kerékpáros-karrierjét, itt bontogatja szárnyait most Ronald is. A báty természetesen az iskola legjobbja volt, a fiatalabb Bernal idén márciusi érkezésétől pedig azt várják, tovább nő a lelkesedés a sportág iránt Zipaquirában és még több fiatal csatlakozik az egyesülethez.


Bár nyolc év köztük a korkülönbség, a családtagok elmondása szerint mindig is szoros kapcsolat fűzte egymáshoz a két fivért. Az, hogy Ronald látja, milyen sikereket ér el hazai és nemzetközi szinten testvére, extra motivációt jelent számára, hogy egy nap ő is hasonló utat járhasson be. A Tour-győztes sokat segít testvérének a helyes technika kialakításában, nem sajnálja az időt arra, hogy támogassa Ronaldot, és a következő generáció nagy sikereket elérő kolumbiai versenyzőjévé formálja.

Az idei Tour egyik legmegindítóbb pillanata Bernal és családjának közös ünneplése volt, ahogyan Egan „megáldotta” testvérét, hogy később ő is hasonló hőstettet hajtson végre.

„A család a kerékpározásban nagyon fontos, az a támogatás és támasz, amit nyújtanak, nélkülözhetetlen a legnehezebb pillanatok átvészelésében, igazi áldást jelent.”

Egan maga fedezte fel egyébként öccse tehetségét – nem hiába, ért hozzá –, és úgy döntött, elviszi egy teljesítménydiagnosztikai tesztre, hogy kiderüljön, alkalmas lenne-e hasonló karrier befutására.

Az eredmény sokakat meglepett, még az edzőjét is: bár tudták, hogy nagy potenciál rejlik a fiatalabb fiútestvérben, kiderült, Egannál is ellenállóbb a szervezete, testfelépítése korához képest már most kiemelkedő, így genetikáját tekintve biztos, hogy még nála is jobb biológiai és fizikai adottságokkal rendelkezik a professzionális kerékpározáshoz.

Forrás: lanotapositiva.com

Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások