ES Bringa - Trentin, Van Aert, Politt - Egy furcsa hétvége története
Trentin, Van Aert, Politt - Egy furcsa hétvége története
Fotó: twitter

Trentin, Van Aert, Politt - Egy furcsa hétvége története

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/04 10:34

Túl vagyunk a belga szezonnyitón, ami komoly Quick-Step fölényt hozott. Mindkét hétvégi versenyt Lefevere csapata nyerte, méghozzá szólóban, meggyőző fölénnyel. Most még sem róluk, hanem három olyan versenyzőről lesz szó, akiknek kifejezetten érdekesen indult az egynapos szezon. 


Trentin: "A rivális sportigazgatók akadályoztak engem"

Bár egészen kiváló formában van, ezzel a hétvégével nem volt sok szerencséje Matteo Trentinnek. Több kisebb bukásban is benne volt, szinte folyamatosan a főmezőny üldözte, és utólag kiderült, ebben nem mindenki segítette.

"Hetvennel az Omloop vége előtt buktam, a saját hibámból. Aztán megpróbáltam elkapni a főmezőnyt, de néhány rivális csapat sportigazgatója, nemhogy segített volna, hanem szabály szerűen akadályozott a felzárkózásban" - mondta Trentin. Az esetről nincs videó, így kénytelenek vagyunk arra támaszkodni, amit az olasz versenyző mondott. Egy biztos, ha igaz a story, akkor némileg büszke is lehet magára. Hisz az ellenfelek ezek szerint egyértelműen tartottak tőle. 

A videóbíró mindent lát

A több tavalyi vitás eset után az UCI a tél folyamán egyértelműen jelezte, a kockaköves egynaposokon kifejezetten figyelni fognak arra, hogy senki ne jusson jogosulatlanul előnyhöz. Vagyis tessék elfelejteni a járdázást, és mindenki használja a kijelölt utat. Vasárnap ennek pont ellenkezőjét csinálta Nils Politt, akit a zsűri a szabályoknak megfelelően szinte egyből, menet közben kizárt. Vagyis szigor van, és a videóbíró tényleg működik.https://twitter.com/flobikes/status/1102224395718803458

Van Aert és a wattmérő

Wout Van Aert még szombaton, versenyzés közben hagyta el a a wattmérőjét. Arra is emlékezett, hogy melyik szektorban, így a Twitteren kért segítséget a szurkolóktól. Egy aláírt mezt ajánlott fel annak, aki vasárnap leadja a csapatbuszban a kis személyi számítógépét. Mondván, ő vasárnap pihen, így nem lesz ott a Kuurnén. Pedig egy bizonyos Mathieu Wolff, a becsületes megtaláló - aki 2 órán belül jelentkezett - pont a KBk megnyeréséhez kötötte a wattmérő visszaadását. Ezt persze csak poénénak szánta és másnap reggel, már ott mosolygott a Jumbo-Visma busza előtt, kezében az ajándék mezzel.

És most jön a poén. Van Aert vasárnap - ígéretével ellentétben - nem pihent. Elgurult egy laza 180 kilométeres edzésre, egy nappal a kimerítő Omloop után.

Hozzászólások