ES Bringa - Trentin: "Soha nem éreztem még ilyen jól magam az év elején"
Trentin: "Soha nem éreztem még ilyen jól magam az év elején"
Fotó: Europress/AFP

Trentin: "Soha nem éreztem még ilyen jól magam az év elején"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/08 09:10

Hogy min múlik a győzelem?
Néha egészen apró dolgokon. Például egy jól megválasztott szállodán.

"A roadbook alapján láttam, hogy ebben a hajrában nagyon fontos lesz a helyezkedés. Alapból 300 méterre írták az utolsó kanyart, de valójában 200-ra volt a céltól. Szerencsére kifejezetten közel volt a szállásunk a célhoz, szóval a rajt előtt még elmentem megnézni a befutót. Ekkor már tudtam, hogy az első kettőben kell kijönni abból a kanyarból. Bouhannival együtt voltunk elől, a végeredmény aztán nem is változott."

Hát ennyi. Így nyert tegnap a valenciai körön Matteo Trentin.

"Hosszú évek óta nem volt olyan jó és nyugodt telem, mint a mostani" - mondta a tavaly Európa-bajnoki címet nyerő Trentin a Gazzettának. "Picit változtattam is az edzéseimen, növeltem az intenzitást, és csökkentettem a távok hosszát. Plusz a csapatom is nagyon jó fej volt, hisz januárban a családommal maradhattam, és nem kellett edzőtáborba utaznom. Ezek mind kellettek ahhoz, hogy már most legyen esélyem egy ilyen szakaszon. Ahol kifejezetten erős volt a mezőny, és 2500 méternyi szintet csak megmásztunk. Soha nem éreztem még ennyire jól magam az év elején."

Dy0pIPtWsAEzDlZ.jpg Fotó: twitter

Két Viviani győzelem Ausztráliában, egy tegnap Valenciában, a gyors olaszok kifejezetten jól kezdték az évet (és Bonifaziróa még ki sem tértünk). Csak a lendület tartson ki a Sanremóig. Ahol ők ketten akár össze is csaphatnának.

"Én mindig is mondtam, hogy nincs olyan rossz helyzetben a sportág, mint ahogy az újságírók lefestik. Azt viszont remélem, hogy nem találkozom Eliával a Sanremo végén. Hogy miért? Mert akkor nekem esélyem sem lenne. Őt előbb kell kiszórni. Ha együtt jönnénk meg sprintre, simán nyerne. Mivel sokkal gyorsabb nálam."

Hozzászólások