ES Bringa - Trentin: "Ha mostantól ránézek Pedersen mezére, mindig ez a nap fog eszembe jutni "
Trentin: "Ha mostantól ránézek Pedersen mezére, mindig ez a nap fog eszembe jutni "
Fotó: Europress/AFP

Trentin: "Ha mostantól ránézek Pedersen mezére, mindig ez a nap fog eszembe jutni "

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/30 14:31
Davide Cassani szövetségi kapitány azt mondta, nagyon régen sírt utoljára egy kerékpárral kapcsolatos eredmény miatt. Az ezüstérmes Matteo Trentin megjegyezte, normál esetben húsz ilyen sprintből, valószínűleg egyet veszít el.

"Csak az a nagy probléma, hogy ez az egy, pont a tegnapi volt."

Az olasz válogatott vasárnap a yorkshire-i vb-n nagyon közel volt az aranyhoz. Olyan közel, mint Ballan 2008-as győzelme óta talán egyszer sem.

"Borzasztóan sajnálom az egészet, mert nyerni akartam" - mondta a Gazzettának Trentin. "Én nem vagyok Merckx vagy Sagan, nem tudom mikor lesz legközelebb esélyem az aranyra. Nehezen fogom elfelejteni ezt a vb-t, azt hiszem ha mostantól ránézek majd Mads szivárványszínű trikójára, mindig eszembe fog jutnia ez a nap, és ez a második hely. Egyébként meg nem kell túlmagyarázni a befutót, az történt amit láttatok. Egyszerűen erősebb volt nálam."

Trentin elárulta, pár perccel a befutó után elképesztően csalódott volt, és csak annyit tudott mondani Cassaninak, hogy: "mi dispiace". Vagyis: "sajnálom".

EFsv15kWoAA01ae.jpg Fotó: twitter

"A csapatunk egész nap kiválóan működött, Moscon nagyon kellett ehhez a befejezéshez. Döbbenetesen hideg volt, nem is tudom mentem-e valaha ennyire durva versenyen. Az se nagyon vigasztal, hogy a sorsdöntő pillanatban van der Poelal tudtam menni, miközben jó pár nagy név erre nem volt képes. Itt egy dolog számít: Pedersen első lett, én pedig második. Ennyi a történet."

Az olasz csapat 11 év után szerzett újra érmet a világbajnoki mezőnyversenyen. Hozzászólások