ES Bringa - Tour de l'Ain: Bagioli nyerte a nyitószakaszt, Fetter Erik ötödik lett!
Tour de l'Ain: Bagioli nyerte a nyitószakaszt, Fetter Erik ötödik lett!
Fotó: Europress/AFP

Tour de l'Ain: Bagioli nyerte a nyitószakaszt, Fetter Erik ötödik lett!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/07 16:52
Nicola Bagioli (Quick-Step) győzelmével indult a 2020-as Tour de l'Ain, ahol két magyar versenyző (Dina Marci és Fetter Erik) mellett, kifejezetten erős mezőny jött össze.
Primoz Roglic Egan Bernal, Tom Dumoulin Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, Richie Porte, Chris Froome, Nairo Quintana, Dan Martin, Bauke Mollema, és Fabio Aru is ott volt a rajtnál, ők természetesen kivétel nélkül a hónap végén rajtoló Tour de France-ra készülnek.

Először láthattuk Roglic-ot az új szlovén bajnoki trikójában, de ami talán még fontosabb, (!) 420 nap kihagyás után újra láthattuk Tom Dumoulint a mezőnyben, aki ma tekert először a Jumbo-Visma mezében. Rajta kívül legtöbben nyilván az Ineos-t figyelik majd a következő két szakasz során, hisz ők az Okcitán-kört megnyerő Bernal mellett, Thomast és Froome-ot is elhozták a L'Ain-re. 


Az elég dombos, és egyáltalán nem sík befutót hozó első szakaszt Nicola Bagioli nyerte (nem is mert ünnepelni, centikkel előzte csak meg Primoz Roglic-ot), Fetter Erik viszont az egész kiválónak mondható ötödik helyen zárt. A Kometa versenyzője nem sokkal Dumoulin mögött jött meg, egy tényleg nehéz nap és befutó végén.

Bagioli először nyert profiként (a győzelmét természetesen Jakobsennek ajánlotta, akit ma sikeresen felébresztettek a mesterséges komából), Dina Marci a főmezőny elején gurult be a célba.

Hozzászólások