ES Bringa - Froome új csapata is ott lesz a Tour de Hongrie-n!
Froome új csapata is ott lesz a Tour de Hongrie-n!
Fotó: Europress/AFP

Froome új csapata is ott lesz a Tour de Hongrie-n!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/10 10:25
 A magyar körverseny szervezői bejelentették, hogy negyedik World Tour csapatként, Chris Froome új sora, az Israel Start-Up Nation is ott lesz a a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie-n.

Az Israel Start-Up Nation már 2016-ban is részt vett a magyar körverseny, igaz még csak kontinentális csapatként. Ennek ellenére Mihkel Räim révén elvitték a sárga trikót. Három évvel később, Israel Cycling Academy néven vett részt - az ekkor már prokontinentális besorolású izraeli együttes - a TdH-n, ahol ismét főszerepet játszottak: ezúttal a lett Krists Neilands szerezte meg az összetett első helyét, Dina Marci és Valter Attila előtt.

A címvédő csapata 2020-ban is visszatér a magyar körre, de már World Teamként.

unnamed.jpg Fotó: tdh

A Tour de Hongrie szervezői korábban már tizenegy csapat érkezését jelentették be hivatalosan, eszerint az augusztus 29-én rajtoló magyar körversenyen a Jumbo-Visma (World Team), a Trek-Segafredo (World Team), Peák Barna sora, a Mitchelton-Scott (World Team), Pelikán Jani csapata, az Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), az Alpecin-Fenix (Pro Team), Kusztor Peti sora, a Team Novo Nordisk (Pro Team), a Vini Zabu-KTM (Pro Team), Dina Marci és Fetter Erik csapata, a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), az Adria-Mobil (Continental Team), a csíkszeredai Team Novák (Continental Team) és Filutás Viktor csapata, a Giotti Victoria Palomar (Continental Team) is ott lesz.

Mint tudjuk a TdH szervezői nagy célt tűztek ki maguk elé: a magyar körverseny 2021-ben szeretne kerülni a Pro Series nevű sorozatba, ennek viszont komoly feltételei vannak. Az egyik ezek közül az, hogy legalább három World Team, és legalább tizenegy WT vagy Pro Team besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.

 

Hozzászólások