ES Bringa - A Jumbo-Visma is ott lesz a Tour de Hongrie-n!
A Jumbo-Visma is ott lesz a Tour de Hongrie-n!
Fotó: Europress/AFP

A Jumbo-Visma is ott lesz a Tour de Hongrie-n!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/19 11:53
Hivatalossá vált, hogy a spanyol Kometa-Xstra és a szlovén Adria-Mobil mellett egy World Tour-csapat, a Jumbo-Visma is ott lesz a 2020-as Tour de Hongrie-n! Mint tudjuk, a magyar kör szervezői igen komoly célt tűztek ki maguk elé azzal, hogy a verseny jövőre bekerüljön a Pro Series elnevezésű sorozatba. 

Ennek komoly feltételei vannak, az egyik az, hogy legalább tizennégy World Tour- vagy ProTeam-besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n. Amely augusztus 29-én kezdődik és szeptember 2.-án, a királyszakasszal ér véget a Kékesen. A 2020-as magyar körön - amely a Tour de France-al egy napon rajtol -, várhatóan 20 csapat 120 versenyzője áll rajthoz.

Az már korábban biztossá vált, hogy az eredeti terveknek megfelelően Dina Marci és Fetter Erik sora, a Kometa-Xstra is eljön az idei magyar körversenyre, de ugyancsak ott lesz a mezőnyben a legerősebb szlovén csapat, az Adria-Mobil.

A Jumbo-Visma viszont az eddigi legkomolyabb résztvevő, bár most nyilván még nem tudni, hogy kik érkezhetnek Magyarországra. Mivel Roglic és Dumoulin ebben az időszakban a Touron versenyzik, őket kizárhatjuk, de akik például a Giróra vagy a nagyobb egynaposokra készülnek, egészen nyugodtan eljöhetnének a Tour de Hongrie-ra.

043_BELGAIMAGE-154468417.jpg Fotó: Europress/AFP

Egy biztos, a Jumbo nemrég kiadta a 2020-as Tour de France-ra nevezett nyolc fős keretét, ebbe Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Robert Gesink, Sepp Kuss, Tony Martin és George Bennett került be. Mike Teunissen pedig az első számú tartalék.

Ebből a sorból hiányzik az Ineos csapatával hírbe hozott Laurens De Plus, ő a tervek szerint idén nem a Touron, hanem az olasz körversenyen indul.

A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

Hozzászólások