ES Bringa - A nagyokat nem érdekelte a szakasz, Hirschi így harmadszor is megszökött
A nagyokat nem érdekelte a szakasz, Hirschi így harmadszor is megszökött
Fotó: Europress/AFP

A nagyokat nem érdekelte a szakasz, Hirschi így harmadszor is megszökött

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/10 19:32
Kétszer már próbálkozott szökéssel, mindkétszer centiken múlt a siker. Marc Hirschi csütörtökön újra elindult szólóban, de most végre sikerrel járt. Az üldözők között nem volt egység, a főmezőnyt pedig a pénteki befutó fényében láthatóan nem érdekelte a mai szakasz.


Ez történt

Szinte egész nap a Bora és a CCC dolgozott, nem véletlenül, hisz Sagan és Van Avermaet számára is jó lehetett volna a befutó.

A szakasz hajrájában azonban jöttek a várt támadások (előbb Soler, majdnem hárman a Sunwebből indultak el), és erre nem sok előzetesen esélyesnek tartott versenyző tudott reagálni. Alaphilippe is jóval Hirschiék akciója után indult el, a végig 40 másodperc körül mozgó hátrányát nem is tudta ledolgozni. Hiába tekert egy népes, 9 fős csoportban, nem igazán dolgoztak össze. 

Marc Hirschi  ezzel semmit nem törődött, nagyon komoly tempóban nyomta elől, szépen haza is ért, aminek az eddigi próbálkozásai fényében azért lehetett örülni.

A mezőny szépen nyugiban, két és fél perc hátránnyal jött meg, Sagan elvitte a 13. helyet, így a hátránya most 66 pont a ma korán leszakadó Bennett mögött.

A szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása:  ITT


A szakaszgyőztes - Marc Hirschi (Sunweb)

Már kétszer próbálkozott ezen a Touron, láthatóan nagyon jó erőben van. A korábbi U23-as világbajnok, ma nyert először profiként.

A nap száma - 1989

Tökéletes nap buta statisztika, utoljára 1989-ben nyert valaki 204-es rajtszámmal a Touron. Semmi értelme, de igaz.

A nap mondása

"Minden reggel felnyitom a roadbook-ot és megnézem, hogy milyen szakasz vár ránk. Ezen innentől kezdve sem tervezek változtatni." (Marc Hirschi)

Ez jön (09.11 - 13. szakasz)

Újabb hosszú, de a mainál jóval hegyesebb szakasz. A befutó az 5.4 kilométer hosszú, átlagosan 8.8%-os meredekségű Puy Mary tetején lesz. 

🗺️ A 13. szakasz szintrajza:  ITT
📺 Eurosport  - 11.45 (ismétlés - Eurosport 2: 22.00, illetve péntek - Eurosport: 6.30 és 11.30)

Hozzászólások